Green life

Δήμος Καλαμάτας: Έρχονται 1.000 κάδοι οικιακής κομποστοποίησης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στο σπουδαίο έργο που επιτελεί 365 ημέρες τον χρόνο η Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων & Οχημάτων, εστιάζει στον απολογισμό του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Μπάκας. Το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων συμμείκτων και ανακυκλώσιμων σε όλη την έκταση του Δήμου Καλαμάτας χωρίς προβλήματα, ενώ η υπηρεσία έχει προβεί σε εκτεταμένες πλύσεις οδοστρωμάτων και κοινοχρήστων χώρων (λόγω της εκδήλωσης της πανδημίας).

Έχει πραγματοποιηθεί η προμήθεια 100 νέων κάδων απορριμμάτων 1.100 λίτρων και γίνεται η σταδιακή παραλαβή και αντικατάσταση των παλιών φθαρμένων κάδων.

Επίσης, πραγματοποιείται πλύσιμο των κάδων υπογείων και υπέργειων από το συνεργείο του Δήμου και από εργολάβο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, αναμένεται η έγκριση πρότασης χρηματοδότησης που έχει υποβάλλει η υπηρεσία Καθαριότητας από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη για την εγκατάσταση ενός σταθερού Πράσινου Σημείου συλλογής αξιοποίησης ανακυκλώσιμων και άλλων υλικών, την προμήθεια εξοπλισμού (απορριμματοφόρο και κάδοι) χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, την προμήθεια 1000 κάδων οικιακής κομποστοποίησης για την επέκταση του υπάρχοντος δικτύου και την επέκταση του δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα υποβλήθηκε, πρώτη σε σειρά προτεραιότητας πανελλαδικά, πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου: Δημιουργία Δικτύου Πράσινων Σημείων & Δικτύωση τους στο Δήμο Καλαμάτας. Με την εν λόγω πρόταση ο συνολικός προϋπολογισμός της οποία ανέρχεται σε  998.200 € προβλέπεται η προμήθεια:

– ενός κινητού Πράσινου Σημείου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών με αυτόματο σύστημα ζύγισης και ανταπόδοσης,

– δύο «έξυπνων οικίσκων ανακύκλωσης»

16 «Έξυπνων» νησίδων διακριτής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών,

– δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών.

Όπως έχει αναφέρει και ο Δήμαρχος, όλος ο εξοπλισμός θα διαθέτει σύστημα ταυτοποίησης των χρηστών και επιβράβευσής τους, σύστημα ελέγχου της πληρότητας των κάδων, ελεγχόμενη πρόσβαση με κλειδαριά με RFID Card Reader και QR code.

Οι νησίδες και οι οικίσκοι θα διαθέτουν ενσωματωμένο κατάλληλο σύστημα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) ικανό να καλύψει σημαντικό τμήμα των ενεργειακών απαιτήσεων λειτουργίας, ενσωματωμένο Σύστημα Πληροφόρησης των χρηστών.

Δήμος Καλαμάτας: Έρχονται 1.000 κάδοι οικιακής κομποστοποίησης

Δημοφιλέστερα

To Top