ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Επιτροπές καταγράφουν τις ζημιές-Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δ.Ε.Αρφαρών ζητά ο Δήμαρχος

Δύο κλιμάκια του Δήμου Καλαμάτας από γεωπόνους και μηχανικούς καταγράφουν τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία της Τετάρτης στην περιοχή κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών, προκειμένου τα στοιχεία να σταλούν στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου και να κηρυχθεί η συγκεκριμένη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Η Δ.Ε ΑΡΦΑΡΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Επιτροπές του Δήμου Καλαμάτας καταγράφουν τις ζημιές στον αγροτικό τομέα και στις υποδομές, κυρίως στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, που επλήγη με ιδιαίτερη ένταση από την έντονη βροχόπτωση της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου .

Σκοπός είναι, αφού συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, να υποβληθούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη της περιοχής αυτής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, ανέφερε τα ακόλουθα: «Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, αποτελούμενη από γεωπόνους του Δήμου, έχει πάει στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, που κατά κύριο λόγο είχε χτυπηθεί από την έντονη βροχόπτωση, και καταγραφεί τις ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, ζωικό κεφάλαιο και αγροτική παραγωγή.


Άλλη επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας έχει βγει έξω, με μηχανικούς και καταγράφει τις ζημιές, που έχουν προκληθεί στις υποδομές, σε γεφύρια και σε οτιδήποτε άλλο έχει προκληθεί ζημιά εκεί.
Σκοπός είναι να καταγράψουμε όλα αυτά και να τα αποστείλουμε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να ζητήσουμε να κηρυχθεί η συγκεκριμένη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για να έχουμε την ευελιξία και τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε έργα. Απ’ ό,τι ενημερώθηκε τηλεφωνικά, υπάρχουν ζημιές».

To Top