Τροφή για σκέψη

Δήμος Καλαμάτας: Αναζητεί ανάδοχο-καουμπόϊ για να συλλαμβάνει τα μη επιτηρούμενα ζώα στον Ταΰγετο

ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΟΥΜΠΟΪ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΝΟΜΙΜΟ ΣΤΑΒΛΟ

Για ακόμα μια φορά ο Δήμος Καλαμάτας αναζητεί ανάδοχο-cowboy που θα αναλάβει το δύσκολο έργο σύλληψης των μη επιτηρούμενων ζώων στον Ταΰγετο, τα οποία περιφέρονται ελεύθερα, προξενώντας ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις. Οι προσπάθειες που είχαν γίνει κατά το παρελθόν έχουν αποτύχει παταγωδώς, καθώς η σύλληψη αυτών των ζώων είναι δύσκολο εγχείρημα και υπάρχουν πολλές αντικειμενικές δυσκολίες. Στα άμεσα σχέδια του Δήμου Καλαμάτας είναι η προκήρυξη διαγωνισμού, ενώ παράλληλα αναγνωρίζει τις ευθύνες που έχουν οι ιδιοκτήτες των ζώων αυτών που τα αφήνουν ελεύθερα προς αναζήτηση τροφής.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει:
“Σε σύσκεψη, που έγινε τη Δευτέρα 16 Απριλίου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, και με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, ο οποίος θα φροντίζει για τη σύλληψη και το σταβλισμό των μη επιτηρούμενων ζώων στον Ταΰγετο, τα οποία κάνουν εκτεταμένες ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις. Στη συνέχεια, θα κινούνται οι διαδικασίες, οι οποίες θα προβλέπονται από το νόμο.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες κατά το παρελθόν για την επίλυση του ζητήματος, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί συσκέψεις στο γραφείο του πρώην Εισαγγελέα Καλαμάτας κ. Σταύρου χωρίς αποτέλεσμα. Ο Δήμος δε διαθέτει τους μηχανισμούς για τη σύλληψη των μη επιτηρούμενων ζώων και, επιπλέον, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής των χωριών της Αλαγονίας εμπλέκονται στο θέμα, καθώς είναι κάτοχοι των μη επιτηρούμενων ζώων.
Ο Δήμος θα προχωρήσει σε διαγωνισμό και θα επιλέξει ανάδοχο, ο οποίος θα πρέπει να διαθέτει νόμιμο στάβλο, για να συλλαμβάνει τα ζώα αυτά και στη συνέχεια να ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες”.

Δήμος Καλαμάτας: Αναζητεί ανάδοχο-καουμπόϊ για να συλλαμβάνει τα μη επιτηρούμενα ζώα στον Ταΰγετο
To Top