ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Αύξηση 50% στη χρήση των Seatrac

Αύξηση 50% στη χρήση των Seatrac κατά το 2017, σε σχέση με το 2016, καταγράφεται στα στατιστικά στοιχεία που απέστειλε στο Δήμο Καλαμάτας η «ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές Ε.Π.Ε. Εταιρεία Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

SEATRAC ANAΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ SEATRAC ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Συγκεκριμένα, το 2016 το Seatrac στην ακρογιαλιά της Ανάστασης λειτούργησε επί 93 ημέρες και χρησιμοποιήθηκε 1.134 φορές. Φέτος, τα Seatrac στην παραλία της Ανάστασης και στο τέρμα Ναυαρίνου λειτούργησαν το πρώτο επί 122 ημέρες και το δεύτερο επί 121. Συνολικά, χρησιμοποιήθηκαν 1.706 φορές (αύξηση 50% αθροιστικά), το πρώτο 1.169 φορές και το δεύτερο 537. Οι χρήσεις ανά ημέρα ήταν πέρυσι 12,2 και φέτος 14 (συνολικά).

2016
SEATRAC ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Ημέρες 93
Χρήση 1.134

2017
SEATRAC ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Ημέρες 122
Χρήση 1.169

SEATRAC ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Ημέρες 121
Χρήση 537

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Επομένως, οι συσκευές Seatrac υπήρξαν και φέτος εξαιρετικά χρήσιμες για πλήθος συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, στους οποίους δόθηκε με τον τρόπο αυτό η δυνατότητα να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα αυτόνομα. Επίσης, δεν ήταν λίγοι όσοι επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, επειδή θα είχαν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν δωρεάν.
Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ο Δήμος Καλαμάτας, με δαπάνες από Δημοτικούς Πόρους, εγκατέστησε το πρώτο Seatrac στην παραλία του Ιερού Ναού Ανάστασης, ενώ φέτος, με δαπάνες του Δήμου και των χορηγών Διάπλαση ΑΕ Κέντρο Αποκατάστασης και ξενοδοχείο Filoxenia (Πανελένη ΞΤΑΕ) ομίλου Grecotel, αγοράσθηκε άλλο ένα Seatrac, το οποίο τοποθετήθηκε στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το πρώτο.

Συμπερασματικά εμείς θα λέγαμε πως το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2017 προστέθηκε ακόμα ένα seatrac (κοντά στο Φιλοξένια) επιβεβαιώνει απόλυτα την αύξηση χρήσης τους. Διαπιστώνουμε επίσης από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ότι υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση στο seatrac της Ανάστασης -οι χρήσεις του είναι υπερδιπλάσιες από εκείνες του seatrac στο Φιλοξένια. Ίσως για λόγους ευκολίας, καθώς είναι πιο κοντά στον αστικό ιστό της πόλης και κάποιος δεν χρειάζεται να κάνει άλλα 2,5 χιλιόμετρα για να κολυμπήσει. Κατά τα άλλα, και τα δύο seatrac έχουν θέσεις πάρκινγκ, και τα δύο διαθέτουν ενσωματωμένο ντους.
Και τέλος, οι χρήσεις τους θα ήταν ακόμα περισσότερες αν έμεναν ακόμα ένα μήνα και δεν γινόταν η απεγκατάστασή τους στις 18 Σεπτεμβρίου- ελέω φθινοπώρου- όπως ισχυρίστηκε η Δημοτική Αρχή (λόγω και της καταστροφής που είχε γίνει στο seatrac της Ανάστασης από την κακοκαιρία της 7ης Σεπτεμβρίου 2016).
Ο καιρός και τον Σεπτέμβριο στην πόλη της Καλαμάτας είναι άκρως καλοκαιρινός με πολλούς ακόμα επισκέπτες, οπότε καλό θα ήταν για την επόμενη χρονιά να επανεξετάσει η δημοτική Αρχή το ενδεχόμενο παράτασης των seatrac και ολόκληρο τον Σεπτέμβριο.
Άλλωστε στην εποχή της πρόβλεψης των καιρικών συνθηκών αρκετές ημέρες πριν και της έκδοσης από την ΕΜΥ εκτάκτων δελτίων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων είναι εύκολο να ληφθούν μέτρα ασφαλείας των εγκαταστάσεων αυτών και να απεγκατασταθούν εγκαίρως.
Μ.Π.

Δήμος Καλαμάτας: Αύξηση 50% στη χρήση των Seatrac
To Top