ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: 40 εποχιακοί πυροφύλακες θα προσληφθούν και φέτος

15 ΟΧΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενο το σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Στη συνεδρίαση, παρευρέθη ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος δήλωσε ότι εν όψει αντιπυρικής περιόδου ο Δήμος θα διαθέσει 15 οχήματα, θα προσληφθούν 40 εποχιακοί πυροφύλακες για θα καλυφθούν οι ανάγκες (για 3 μήνες) σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τέλος, ανέφερε ότι την Τετάρτη 2 Μαΐου θα αναχωρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα για τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Όπως επισημαίνεται, οι πυροφύλακες θα προβαίνουν σε αποψίλωση και άλλες σχετικές εργασίες πρόληψης, θα επιτηρούν το χώρο στις περιοχές ευθύνης τους και θα επεμβαίνουν όταν απαιτηθεί από τις περιστάσεις.
Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Καλαμάτας, με εντολή του Δημάρχου, εφαρμόζει από ετών πολιτική άμεσης συνδρομής της Πυροσβεστικής, παρέχοντας τα μέσα που διαθέτει κατόπιν αιτήματός της όταν η ανάγκη το καλέσει, σε περιπτώσεις μεγάλης πυρκαγιάς και εκτός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης/Δνση Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, των Ενόπλων Δυνάμεων (πεζικού και αεροπορίας), στελέχη υπηρεσιών (ΔΕΔΔΗΕ, Εφορεία Αρχαιοτήτων κ.λπ.) και φορέων, στελέχη των δημοτικών υπηρεσιών, πρόεδροι και εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων και Εθελοντικές Οργανώσεις.

Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων, αιτήματα προέδρων και εθελοντών, τα οποία καταγράφηκαν για την άμεση απόκριση των υπηρεσιών του Δήμου.
Σύμφωνα με τον Δήμο Καλαμάτας, η συνεδρίαση ήταν ουσιαστική με σημαντική συνεισφορά όλων των παρευρισκομένων.

Τέλος, την προσεχή Τετάρτη 2 Μαΐου και ώρα 11:30 π.μ., τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου θα αναχωρήσουν για τους χώρους διασποράς, εν όψει αντιπυρικής περιόδου. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί από τα συνεργεία του Δήμου (βορείως οδού Σπάρτης).

Δήμος Καλαμάτας: 40 εποχιακοί πυροφύλακες θα προσληφθούν και φέτος
To Top