ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: 1.719 κιλά χοιρινό κρέας σε 551 άπορες οικογένειες εν όψει Χριστουγέννων

Διατακτικές σε 551 άπορες οικογένειες του Δήμου Καλαμάτας (συνολικά 1.677 άτομα) θα χορηγήσει ο Δήμος Καλαμάτας ώστε να παραλάβουν χοιρινό κρέας, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Πρόκειται για οικογένειες, ή μεμονωμένους δημότες Καλαμάτας, σύμφωνα με τη λίστα της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου, που χρήζουν βοηθήματος. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος πιστώνει 10.000 ευρώ προκειμένου μέσω διατακτικών να παραλάβουν οι δικαιούχοι ποσότητα κρέατος ανάλογα με τα μέλη τους.

ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Το θέμα εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ωστόσο διατυπώθηκαν ενστάσεις από τον επικεφαλής της παράταξης Καλαμάτα Μπροστά, Βασίλη Κοσμόπουλο, ως προς την ποσότητα κρέατος που θα διανεμηθεί. Επισημάνθηκε η αναντιστοιχία που υπάρχει στις λίστες αναφορικά με τα άτομα και τις ποσότητες, καθώς δύο κιλά κρέας αντιστοιχούν σε έναν πολίτη, ωστόσο φαίνεται ότι την ίδια ποσότητα θα πάρουν αν είναι δυο άτομα. Επίσης,  αν στην οικογένεια είναι τρία τα άτομα,  θα πάρουν 3 κιλά κρέας. Για τέσσερα ατομα αντιστοιχούν 4 κιλά κρέας, όπως και για 5 άτομα. Για 6 άτομα αντιστοιχούν 5 κιλά κρέας.

Επίσης επισημάνθηκε ότι για οικογένειες με ίδιο αριθμό μελών, πχ 7 άτομα, κάποιες παίρνουν 6 κιλά κρέας και κάποιες με τον ίδιο αριθμό μελών παίρνουν 7 κιλά κρέας. Για το θέμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης,  απάντησε ότι, σύμφωνα με την Πρόνοια υπάρχουν περιπτώσεις που ενισχύονται παράλληλα και από το Δημοτικό Παντοπωλείο, γι’αυτό υπάρχει και αυτή η διαφορά στην ποσότητα, ώστε “να υπάρχει μια ισορροπία”.

Να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με τη λίστα της Πρόνοιας:

άτομα         κιλά κρέατος

1                   2

2                  2

3                 3

4                 4

5                4

6               5

7               6 ή 7 (αν  παράλληλα ενισχύονται από το Δημοτικό Παντοπωλείο)

8                  7

9                8

10              9

 

Μ.Π.

Δήμος Καλαμάτας: 1.719 κιλά χοιρινό κρέας σε 551 άπορες οικογένειες εν όψει Χριστουγέννων
To Top