ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος και Μητρόπολη στο πλευρό της οικογένειας που της κάηκε το σπίτι

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

3.000 ευρώ δίνει άμεσα ο Δήμος της Καλαμάτας στην οικογένεια του Ηλία Γεωργόπουλου προκειμένου να καλύψει τις πρώτες ανάγκες της, ενώ η Μητρόπολη Μεσσηνίας αναλαμβάνει να αγοράσει όλη την οικοσκευή της οικογένειας και ό,τι άλλο χρειάζονται από εξοπλισμό σπιτιού

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

Μια καλύτερη ημέρα ξημέρωσε σήμερα για την τετραμελή οικογένεια του Ηλία Γεωργόπουλου, καθώς ο κόσμος “αγκάλιασε” την οικογένεια και προσέτρεξε άμεσα στο δράμα της.

Ήδη από χθες πλήθος πολιτών, σύλλογοι, φορείς και επαγγελματίες έδωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τους ίδιους, που συγκινημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου δεν μπορούν να πιστέψουν πως μετά από μια ημέρα καταστροφής για το σπίτι τους, ξημέρωσε μια μέρα στήριξης και βοήθειας προς την οικογένειά τους.

Η οικογένεια διανυκτέρευσε στο σπίτι του αδελφού τού Ηλία Γεωργόπουλου, παρόλο που είχαν προτάσεις από ξενοδοχεία της πόλης να διαμείνουν εκεί, καθώς όπως μας είπαν ήθελαν ένα πιο οικείο περιβάλλον για τα παιδιά τους μετά το σοκ που έχουν υποστεί, ευχαριστώντας ταυτόχρονα για την ευγενική τους παραχώρηση όσους τους πρόσφεραν κατάλυμα.

Ο ίδιος συγκινημένος μίλησε στο MessiniaLIVE, ευχαριστώντας τον κόσμο που άμεσα ανταποκρίθηκε στη δοκιμασία που βρήκε την οικογένειά του. Στο περίπτερο της Όθωνος καταφθάνει συνέχεια κόσμος προσφέροντας πράγματα, ενώ το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπάει από χθες από πολίτες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν ό,τι μπορεί ο καθένας.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ 3.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στο πλευρό της οικογένειας προσέτρεξαν όμως και ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της Υπηρεσία Πρόνοιας, αλλά και η Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Σήμερα, νωρίς το πρωί, στις 08.30 έγινε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας για το θέμα υπό τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να συνδράμει ο Δήμος στο δράμα της οικογένειας.

Κατόπιν εισήγησης του Παναγιώτη Νίκα αποφασίστηκε- και θα γίνει και η σχετική εισήγηση για ψήφιση και στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο- να δοθούν άμεσα στην οικογένεια 3.000 ευρώ, ως έκτακτο οικονομικό βοήθημα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης μιλώντας στο MessiniaLIVE, μας δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου προσέτρεξαν ήδη από χθες στην οικογένεια, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες τους και απόψε το βράδυ φέρνουν προ ημερησίας στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της έγκρισης του ποσού των 3.000 ευρώ, προκειμένου να μπορέσει η οικογένεια της Μπλιάννας και του Ηλία Γεωργόπουλου να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της. Τα χρήματα αυτά υπάρχουν ήδη σε κωδικό του Δήμου για ανάλογες περιπτώσεις εκτάκτων και απρόβλεπτων αναγκών και είναι έτοιμα και διαθέσιμα. Μάλιστα, όπως μας δήλωσε ο Παύλος Μπουζιάνης μέσα στις επόμενες ημέρες θα τους δοθούν τα χρήματα αυτά.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται και η Εκκλησία με τη Μητρόπολη Μεσσηνίας να προσφέρεται να αγοράσει εκ μέρους της οικογένειας όλη την οικοσκευή της οικογένειας, καθώς και ο,τιδήποτε άλλο χρειάζονται, για να εξοπλίσουν το σπίτι τους. Μια πραγματικά πολύ σημαντική πράξη αγάπης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στη δοκιμαζόμενη οικογένεια, που έρχεται να ανακουφίσει το δράμα της, και να συμβάλλει στο να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν το σπιτικό τους.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα- Θανάσης Πουλόπουλος

Δήμος και Μητρόπολη στο πλευρό της οικογένειας που της κάηκε το σπίτι
To Top