Τουρισμός

O Δήμος Δυτικής Μάνης στην έκθεση NOSTOS 2017 στη Ναύπακτο

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ Nostos 2017 Ο ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης παρακολουθώντας τις εξελίξεις όσο αναφορά τον Τουρισμό, εκπροσωπήθηκε στην Έκθεση για τον Eλληνικό εναλλακτικό τουρισμό “Νοstos 2017” που αφορούσε τους ελληνικούς δήμους και πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο απο τις 13 εώς 16 Οκτωβρίου.

Με αυξημένη παρουσία εκθετών και hosted buyers έγινε φέτος η έκθεση, η οποία αποτελεί μία πρωτοβουλία του δήμου Ναυπακτίας.‌‌
Ειδικότερα, περισσότεροι από 150 εκθέτες και 45 hosted buyers οι οποίοι εκπροσωπούν μεγάλες αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας βρέθηκαν στον ειδικό εκθεσιακό χώρο που είχε δημιουργηθεί στην παραλία της Ναυπάκτου.
Σε σχέση με το 2016, ο αριθμός των εκθετών αυξήθηκε σημαντικά, αφού από τους 90 εκθέτες πέρυσι φέτος έφθασαν τους 150 και σε αυτούς περιλαμβάνονται περιφέρειες, δήμοι, επιμελητήρια, αναπτυξιακές επιχειρήσεις, αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα του τουρισμού και ειδικότερα του εναλλακτικού τουρισμού.

Ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου επισκέφτηκε και μίλησε στην έκθεση

Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, σημαντική αύξηση υπήρξε και όσον αφορά τη συμμετοχή hosted buyers που εξειδικεύονται στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού. Από 31 το 2016, φέτος έφτασαν τους 45, και προέρχονται από μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Δανία, η Σουηδία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Κροατία, η Σερβία, η Ρουμανία και η Τουρκία.
Ακόμη, στην έκθεση συμμετείχαν και εκπρόσωποι από γραφεία της Ελλάδας που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό και εκπροσωπούν μεγάλες αγορές όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Κίνα, η Ινδία κ.ά.

Στην τελετή των εγκαινίων την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «υλοποιούνται οι στόχοι, ώστε η χώρα μας να γίνει πιο δυνατή στον τομέα του τουρισμού και παράλληλα να έχει τουρισμό όλο τον χρόνο.»
‌‌

Από την Μεσσηνία, μόνο ο Δήμος Δυτικής Μάνης συμμετείχε…

Oι δήμαρχοι Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης και Ναυπάκτου Παναγιώτης Λουκόπουλος μαζι με την Δήμητρα Σκρεπετού, εκπρόσωπο του Δήμου Δυτικής Μάνης.

‌‌Η εκπρόσωπος του Δήμου ειχε την ευκαιρια να συνομιλήσει με τους δημαρχους άλλων δήμων και τα επιτελεία τους πάνω σε θέματα συνεργασίας κι ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τον Τουρισμό.
Στην έκθεση συμμετείχαν αρκετοί δήμοι απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και ιδιώτες, ενώ ξεχώρισαν η συμμετοχή του Δήμου Μήλου, με τον Δήμαρχο του νησιού Γεράσιμο Δαμουλάκη να θέτει ως πρωταρχικό στόχο την συνεχή προσπάθεια για τον επαναπατρισμό του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, κάτι στο οποίο έχει συνδράμει και ο Δήμος Δυτικής Μάνης.
Ιδιαίτερη ήταν από πλευράς ιδιωτών του αρχιτέκτονα Δημήτρη Ζέλιου με την DIZE με τις δημιουργίες του να μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Δυτικής Μάνης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Παναγιώτη Λουκόπουλο για την εξαιρετική φιλοξενία.

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, εκπροσώπησε την κυβέρνηση και εγκαινίασε την NOSTOS 2017, τη μοναδική έκθεση αποκλειστικά αφιερωμένη στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, που είναι πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπακτίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Ο κ. Τζιάλλας από κοινού με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Παναγιώτη Λουκόπουλο, και παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολου Κατσιφάρα, εγκαινίασαν την NOSTOS 2017 στην Ναύπακτο στις 13 Οκτωβρίου, σε ειδική εκδήλωση στον εκθεσιακό χώρο που φιλοξενεί περίπου 200 συνολικά εκθέτες και επαγγελματίες από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Τον ΕΟΤ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης.

Στην ομιλία του ο κ. Τζιάλλας τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού υποστηρίζει δυναμικά την Έκθεση για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που συγκλίνει με τον κεντρικό στόχο του Υπουργείου για την καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό που προσφέρει αυθεντικές και ολοκληρωμένες θεματικές εμπειρίες 365 ημέρες το χρόνο. Παρουσίασε τους βασικούς άξονες της εθνικής και περιφερειακής αναπτυξιακής τουριστικής πολιτικής που υλοποιεί το Υπουργείο σε στενή συνεργασία με τις 13 Περιφέρειες της χώρας, τους Δήμους, τους αναπτυξιακούς και τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα. Τόνισε ότι με συγκεκριμένο σχέδιο και οργανωμένες προσπάθειες επιτυγχάνονται οι στρατηγικοί στόχοι για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα νέων ξένων τουριστικών αγορών, την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων. Το Υπουργείο, ανέφερε ο κ. Τζιάλλας, έχει την υποδομή, την τεχνογνωσία και τα προγράμματα να υποστηρίξει τις περιφερειακές και τοπικές προσπάθειες για την τουριστική ανάπτυξη και την επίτευξη του στόχου για τουρισμό όλο το χρόνο. «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τους θησαυρούς της χώρας μας, να αναβαθμίσουμε ποιοτικά το επίπεδο των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών, να δημιουργήσουμε οφέλη μέσα από την τουριστική ανάπτυξη που θα διαχυθούν σε όλη τη χώρα». Σε εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, προτεραιότητα, όπως τόνισε ο κ. Τζιάλλας, είναι να συνδεθεί ο τουρισμός με τους τομείς της αγροδιατροφής και της μεταποίησης, δημιουργώντας ευκαιρίες για νέες πηγές εσόδων, νέες θέσεις εργασίας και νέα επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών σε όλη τη χώρα και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

O Δήμος Δυτικής Μάνης στην έκθεση NOSTOS 2017 στη Ναύπακτο
To Top