ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Δυτικής Μάνης: Σημαντικές επισκέψεις Γιαννημάρα στην Αθήνα

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Μια σειρά από συναντήσεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας σε επίσκεψή του στην Αθήνα την Τετάρτη 4/12/2019.
Συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, με το Γενικό Γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ) και με τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είχαν σχέση με τα απορρίμματα, με τα έργα στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, με το δρόμο Καλαμάτα – Μάνη, με θέματα πολιτικής προστασίας στην περιοχή του Δήμου και με Θέματα στήριξης της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.
Δόθηκαν απαντήσεις και λύσεις στο πνεύμα των μεγάλων αναγκών του Δήμου και για το χρόνο που μπορούν να υλοποιηθούν, γι’ αυτό και στην πορεία θα υπάρξουν οι ανάλογες απαντήσεις.

300 κομποστοποιητές και υπόγειοι κάδοι

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, μιλώντας στο Messinialive τόνισε: “Ζήτησα την βοήθεια της Κυβέρνησης αν χρειαστούμε χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων εκτός Μεσσηνίας, συζήτησα την συνεργασία για την γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος στον Ταύγετο και στα ρέματα που είναι πάνω από όλα για εμάς και αναμένουμε το νέο νομοσχέδιο μέχρι τις 15/1/2020 για την Αναπτυξιακή Εταιρία και ζητήσαμε βοήθεια για την σύνταξη μελετών ώστε να δρομολογήσουμε νέα έργα. Σχετικά με τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ 1 έχουμε δυο έργα ύψους περίπου 1.200.000 ευρώ, το ένα είναι η αντικατάσταση εξωτερικών σωλήνων ύδρευσης μέχρι τα Πλατσοχώρια και το άλλο τσιμενοτστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους για καλύτερη πρόσβαση.
Κατά τα άλλα, είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε μελέτη για την προμήθεια 300 κομποστοποιητών και 2 μηχανημάτων τεμαχισμού αλλά και για ένα απορριμματοφόρο.

Στόχος μας είναι επίσης να προχωρήσουμε στην κατασκευή υπόγειων ηλεκτρικών κάδων αλλά και να διοργανώσουμε μια ημερίδα για τους δημότες μας για την διαχείριση των απορριμμάτων. Προχωράμε στην δημοπράτηση απόκτησης δεύτερου μηχανήματος JCB κι όλα αυτά στο διάστημα που έχουμε αναλάβει τον Δήμο Δυτικής Μάνης”, τόνισε ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας.

Δήμος Δυτικής Μάνης: Σημαντικές επισκέψεις Γιαννημάρα στην Αθήνα
To Top