ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημόπουλος-Βασιλόπουλος και Ξυγκώρος η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας στην Σι’Αν της Κίνας

Εγκρίθηκε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η μετάβαση στην Κίνα τριμελούς αποστολής του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου τα μέλη της να μετάσχουν σε διάσκεψη διεθνούς συνεργασίας, που συγκαλεί στα τέλη Ιουνίου ο Δήμος της πόλης Σι’ Αν, η οποία έχει αδελφοποιηθεί με την Καλαμάτα.
Την αποστολή απαρτίζουν ο Δημήτρης Δημόπουλος, ως επικεφαλής, ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μεσσηνίας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Στρογγυλής Τραπέζης των Πόλεων κατά μήκος της Οικονομικής Ζώνης του Δρόμου του Μεταξιού [Μηχανισμός Διεθνούς, Κοινής Διάσκεψης MIJC]που θα διεξαχθεί στη Xi’an, μεταξύ 29 Ιουνίου-1 Ιουλίου 2018.

Πρόκειται για μια πόλη με 12.000.000 κατοίκους, πολύ περισσότερους απ’όλη την Ελλάδα, που είναι και η πολιτιστική πρωτεύουσα της Κίνας, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας.
“Η αποστολή του Δήμου έχει συγκεκριμένη λογική, δεν έχει τη λογική της βόλτας, έχει τη λογική της εργασίας, της προετοιμασίας και προφανώς οι άνθρωποι που θα συμμετάσχουν θα έχουν σχέση με τα αντικείμενα με τα οποία και θα ασχοληθούν” είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας.

ΝΙΚΑΣ: “Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ”

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα παραγκωνισμού των Μειοψηφιών από την αποστολή στην Κίνα καθώς η στόχευση είναι διαφορετική -οικονομικής κυρίως φύσεως – και όχι πολιτική, και πως τον Σεπτέμβριο που θα επισκεφτεί την Καλαμάτα ανάλογη αποστολή από τη Σι’αν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα
έχουν λόγο.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Αναλυτικά η εισήγηση:
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ Xi’an

To Top