ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημόπουλος: Φιλοδοξίες, Όνειρα, και υποψήφιοι Δήμαρχοι

Γράφει ο Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Νίκα και πρώην Αντιδήμαρχος (παραιτηθείς μάλιστα) Δημήτρης Δημόπουλος.

"Το να γίνεις από δημοτικός σύμβουλος, Δήμαρχος δεν ανεβαίνεις απλά σκαλοπάτι αλλά αλλάζεις σκάλα. Το να γίνεις από απλός πολίτης Δήμαρχος απλά αλλάζεις πλανήτη... Μην το δοκιμάσετε... Είναι κρίμα για εσάς και για την πόλη.
Τι χρειάζεται κανείς για να γίνει καλός Δήμαρχος; Σκέτος Δήμαρχος γίνεσαι με πολλές ψήφους. Καλός Δήμαρχος όμως;
Νομίζω πως η νούμερο ένα αρετή που πρέπει να έχει ένας Δήμαρχος είναι η πειθώ, μέσω της οποίας θα καθοδηγήσει τους εμπλεκόμενους φορείς και ανθρώπους σωστά ώστε να μπορέσει να ευνοήσει ουσιαστικά την πόλη που θα διοικήσει.
Επίσης πρέπει να έχει ειλικρίνεια με τον εαυτό του και με τους γύρω του. Οι υποσχέσεις και οι καλές προθέσεις δεν αρκούν για την υλοποίηση θεμάτων που ο ίδιος δεν μπορεί να ελέγξει ειδικα όταν η αποφασιστική διαδικασία εξαρτάται από περισσότερους εμπλεκόμενους.
Πρέπει να έχει όραμα για την πόλη αλλά όχι μόνον. Πρέπει να μπορεί να κάνει τους γύρω του να το αντιλαμβάνονται και να τους καθοδηγεί ομαδικά στην επίτευξη του.
Σημαντική αρετή επίσης είναι η ικανότητα να ακούει τους άλλους και να αφουγκράζεται τις ανάγκες της πόλης και όχι τα θέλω των συμφεροντολόγων κολάκων που θα τον προσεγγίσουν.
Τέλος κότσια και ανεξαρτησία να πάρει δύσκολες αποφάσεις με πρώτο γνώμονα το αύριο της πόλης και όχι την σταθερότητα της καρέκλας του.
Δεν ξέρω. Δύσκολα τα βλέπω γενικότερα.
Μήτσος"

Δημόπουλος: Φιλοδοξίες, Όνειρα, και υποψήφιοι Δήμαρχοι
To Top