Τροφή για σκέψη

Δημόπουλος: Με το έτσι θέλω δεν γίνεται η Καλαμάτα πόλη πολιτισμού

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ τ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ …ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

“Η μεγαλύτερη μ… που έχουν κάνει οι δημοτικές αρχές διαχρονικά και δέσμευσαν και τις επόμενες δημοτικές αρχές είναι το Μέγαρο χορού. Μιλάμε για μια μη βιώσιμη οικονομικά δομή (κόστος 5.000€ ανά μήνα μόνο για να υπάρχει) με πολύ περιορισμένη μελλοντική δυναμική λόγω θέσης (Καλαμάτα και όχι Αθήνα).

Κατέστρεψαν τη οικογένεια Λιναρδακη οικονομικά. Υποβάθμισαν όλες τι πολιτιστικές υποδομές της πόλης κατασκευάζοντας ένα τερας. Θεωρώ ότι πρέπει να δωθεί άμεσα σε ιδιώτη για την αξιοποίηση του.

Να σημειώσω επίσης ότι ακόμα και το διεθνές φεστιβάλ χορού στην ουσία δεν είναι βιώσιμο πολιτιστικό γεγονός και το συντηρούν με το έτσι θέλω οι εκάστοτε κυβερνησεις. Με το έτσι θέλω δεν γίνεται η Καλαμάτα πόλη πολιτισμού. Η κατεύθυνση της είναι βαθιά τουριστική και λυπάμαι ειλικρινά που φόρτωσαν την πόλη μας με αυτό το κατασκεύασμα”.

Η ανάρτηση

Να θυμίσουμε ότι πράγματι το φεστιβάλ χορού τα τελευταία τρία χρόνια εξασφάλισε γενναία χρηματοδότηση ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ και πως πρόσφατα η Δημοτική αρχή θέσπισε τιμοκατάλογο χρήσης του Μεγάρου.

Το Μέγαρο Μουσικής της ΑΘήνας επιβάρυνε με 200 εκατ. ευρω το Δημόσιο για δυο τεράστια δάνεια που είχε πάρει τα οποία ήταν εγγυημένα  από το Ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Οικονομικών…

Τιμοκατάλογος παραχώρησης

Τέλος πριν ένα μήνα αποφασίστηκε το Μέγαρο να περάσει στην “ΦΑΡΙΣ” και η  παραχώρηση της μεγάλης αίθουσας του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, του φουαγιέ και του στούντιο θα έχει αντίτιμο, ως συμβολή στην κάλυψη των εξόδων λειτουργίας του Μεγάρου, ως εξής: μεγάλη αίθουσα 1.240 ευρώ με το ΦΠΑ ανά ημέρα, στούντιο 150 ευρώ με το ΦΠΑ ανά ημέρα και φουαγιέ 200 ευρώ με το ΦΠΑ την ημέρα.

Να πληρώνουν όλοι!

Στον προβληματισμό του Δημήτρη Δημόπουλου, υπάρχει βέβαια και άλλη λύση: Αν υποθέσουμε ότι τον χρόνο γίνονται στο Μέγαρο 35 εκδηλώσεις με μέσο όρο εισερχομένων τα 400 άτομα ανά εκδήλωση, έχουμε 14.000 εισιτήρια. Με ένα συμβολικό και ενιαίο εισιτήριο των 5 ευρώ που είναι ένα λογικό ποσό, έχουμε 70.000 ευρώ.

Τα λειτουργικά (5.800 μας κάνει η διαίρεση) βγαίνουν και με το παραπάνω…

Προυπόθεση: ούτε προσκλήσεις, ούτε κουπόνια: Όλοι στο Ταμείο!

Δημόπουλος: Με το έτσι θέλω δεν γίνεται η Καλαμάτα πόλη πολιτισμού
To Top