ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημητρούλιας: Το ψήφισμα για το Μακεδονικό ζήτημα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
“Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας υιοθετεί το ψήφισμα της Οργανωτικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου στην Αθήνα την 4η Φεβρουαρίου 2018 που είναι ταυτόχρονα και μια Λαϊκή Εντολή έναντι του Μακεδονικού Ζητήματος:
«Σήμερα, την 4η Φεβρουαρίου 2018, ο Ελληνικός Λαός, ο κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους και εντολέας της Βουλής και της Κυβέρνησης, συνελθών σε μεγαλειώδη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, Αθήνα, για να αποφασίσει για την εθνική μας θέση στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος “Μακεδονία” στη γείτονα χώρα που θέλει να το υφαρπάσει καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας του μεγάλου αυτού εθνικού μας ονόματος,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΛΛΕΤΑΙ
προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης τού, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ελληνικού ονόματος “Μακεδονία” και των παραγώγων του, που είναι ταυτόσημο με το όνομα “Ελλάς” και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής ταυτότητάς του.
Το όνομα αυτό αποτελεί ταυτόχρονα την ιερά κιβωτό και φορέα εκ των ενδοξότερων σελίδων της παγκόσμιας ιστορίας, που έχει εγγράψει η Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η σημερινή, εδώ, Λαϊκή Εθνοσυνέλευση δηλώνει αποφασισμένη, να το υπερασπισθεί μέχρις εσχάτων, κατά τον Ελληνικό τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα γράφει πάντοτε την ιστορία της.
Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων του Λαού στη γνήσια εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση του αντιπροσωπευτικού συστήματος και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει & θεμελιώνει η Δημοκρατία με τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές.
Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος.
Το ψήφισμα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την Ανοικτή Λαϊκή Εθνοσυνέλευση που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την 4η Φεβρουαρίου 2018».

Για την «Ελληνική Δράση για τον Δήμο Καλαμάτας» ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης,
Γιώργος Δημητρούλιας

Ακολουθεί και η καταγγελία του δημοτικού συμβούλου, Γιώργου Δημητρούλια με αφορμή την απόρριψη του ψηφίσματος από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων:

“Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την 15 Φεβρουαρίου έφερα για ψήφιση από το σώμα του ΔΣ το ψήφισμα της 4ης Φεβρουαρίου 2018 της Οργανωτικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου των Αθηνών όπως εγκρίθηκε από την μεγαλειώδη λαϊκή Εθνοσυνέλευση μπροστά από την Βουλή στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας κύριος Νίκας ακούγοντας το ψήφισμα έβγαλε ένα ηττοπαθές λογύδριο για τον ατυχή πόλεμο του 1897, καταλήγοντας ότι στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία που έχουμε δεν έχουν καμία δικαιοδοσία αυτές οι επιτροπές προσβάλλοντας βάναυσα τους Μανιάτες Μακεδονομάχους που έδωσαν το αίμα τους, γιατί κατάγεται από την ίδια περιοχή. Αυτός που δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με τον οποιονδήποτε εθνομηδενιστή «για το καλό του τόπου» καταψήφισε αυτήν την λαϊκή εντολή και κανείς από την πολιτική του στάνη δεν αντέδρασε.
Στην συνέχεια καταψήφισε το ψήφισμα η παράταξη του κυρίου Μάκαρη, η οποία πρόσκειται στον αμερικανοκομμουνιστή Alexis, συντασσόμενη με τα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου κυρίου Τζανακόπουλου, (που εκθείασε ο δήμαρχος μας κύριος Νίκας στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα), ο οποίος σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναγνώρισε έμμεσα «μακεδονική» ταυτότητα στα Σκόπια.
Κατόπιν ήρθε η σειρά των πολιτικών ιεχωβάδων του ΚΚΕ που δεν κατάλαβαν καλά την ανακοίνωση του κόμματός τους ή δεν επικοινώνησαν για να πάρουν οδηγίες από τον Περισσό και καταψήφισαν το ψήφισμα.
Ύστερα ο «αντιμνημονιακός δεξιός» ή καλύτερα Ο.Φ.Α. (όπου φυσάει ο άνεμος) κύριος Αντωνόπουλος, που δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί αλλά και να κάνει like σε κάθε λογής εθνομηδενιστή ή σε κάποιους που θέλουν να διαμελίσουν την Πατρίδα μας, καταψήφισε με την σειρά του αυτήν την λαϊκή εντολή.
Για το τέλος άφησα την περίπτωση του δάσκαλου κυρίου Ιωάννη Χριστόπουλου, που θέλοντας να γίνει αρεστός στο αριστερόφρων καθεστώς καταψήφισε το ψήφισμα στηρίζοντας έτσι το λαϊκό γνωμικό περί ανοησίας των δασκάλων. Ο Βίσμαρκ έλεγε: «Καθηγητές τρεις και εχάθη η Πατρίς» και δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας διαθέτει πολύ περισσότερους.
Εάν ίσχυε το φρόνημα των παραπάνω και στο παρελθόν, σήμερα θα μιλούσαμε τούρκικα πηγαίνοντας σε τζαμιά και οι αδερφοί μας στην Μακεδονία θα στέναζαν κάτω από τον ζυγό των τούρκων και θα υπέμεναν τις σφαγές των βουλγάρων.
Υπερψήφισαν αυτήν την λαϊκή εντολή οι δύο ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Χάρης Βγενής και Παναγιώτης Αλούπης, αποδεικνύοντας ότι εκτός από ανεξάρτητη συνείδηση διαθέτουν και πατριωτικά αισθήματα. Υπερψήφισε, επίσης, ο πρεσβύτερος των Δημοτικών Συμβούλων και επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» κύριος Θεόδωρος Μπρεδήμας, γνήσιος Πατριώτης αλλά και άριστος γνώστης της τοπικής και ελληνικής ιστορίας, ο οποίος συνειδητοποίησε την κρισιμότητα του προβλήματος.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Μακεδονικός Αγώνας δεν έχει τελειώσει, όσο και αν αυτό το επιθυμεί η ντόπια πολιτική και οικονομική Ελίτ ενάντια στο Λαϊκό αίσθημα, και θα συνεχιστεί μέχρι την τελική Νίκη!
Ευχαριστώ για την φιλοξενία”.
Γιώργος Δημητρούλιας
Δημοτικός Σύμβουλος με την Ελληνική Δράση

To Top