ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Δήμαρχε, είπαμε να βάλεις ψηλά τον πήχη όχι ψηλά τα κάγκελα”

“Μεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία στην πόλη αλλά και στο Δημοτικό συμβούλιο για την ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους.
Μάλιστα σε αυτό της ερχόμενης Τρίτης έχουμε πάλι θέμα τροποποίησης περίφραξης με προέκτασή σε υφιστάμενα κάγκελα και τοποθέτηση μεταλλικών θυρών στο Πάρκο του ΟΣΕ. Εχει ήδη προηγηθεί η περίφραξη και το κλείσιμο στον κεντρικό σταθμό. Η Καλαμάτα σήμερα τυγχάνει να έχει δύο σταθμούς τραίνου στον πολεοδομικό της ιστό. Οι δύο αυτοί σταθμοί έχουν παραχωρηθεί στο δήμο για συγκεκριμένη χρήση και με ετήσιο μίσθωμα. Δυστυχώς, ο δήμος δεν έχει καταφέρει να τους έχει λειτουργικούς για τους δημότες, ετσι ώστε να συνδέουν με ασφάλεια τα τμήματα της πόλης εκατέρωθεν και να απολαμβάνουν οι δημότες το περπάτημα τους μέρα και νύχτα. Εχουν πρόσφατα καγκελοφραχτει χωρίς προσπέλαση απο όσους συνήθιζαν να τους διασχίζουν ανέμελα το προηγούμενο διάστημα.
Τι άλλαξε λοιπόν ξαφνικά, η αγάπη προς τα σιδηροδρομικά πάρκα της πόλης ή αυξήθηκαν τα κακοποιά στοιχεία της; Η Καλαμάτα εχει περισσότερες απώλειες και κλοπές σε ολη τη γύρω περιοχή και ποτέ στα πάρκα της. Ευτυχώς εδώ δεν είναι ακόμα Σικάγο.

Προφανώς ο δήμαρχος θέλει να κάνει επίδειξη ισχύος και προωθεί το προφιλ του ως ευταξίας, χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος, παρά μόνο οι επερχόμενες εκλογές.

Τελικά υπάρχουν δημότες που θέλουν περίφραξη στο πάρκο του ΟΣΕ και στον παλιό σταθμό του τραίνου, γιατί τέτοιο ζήτημα δεν είχε προκύψει μέχρι σήμερα στην πόλη μας. Οι δημόσιοι χώροι αναψυχής πάρκα και πλατείες πρέπει να είναι σε ελεύθερη πρόσβαση όπως σε όλες τις δημοκρατικές πόλεις της Ευρώπης, αν εξαιρέσουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τα ηλεκτροφόρα σύρματα σε άλλες εποχές που τρομάζουν. Τελικά τι είναι το καλύτερο για την πόλη μας, να βάλουμε ψηλά τον πήχη ή ψηλά τα κάγκελα;”

Μιχάλης Αντωνόπουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών Καλαμάτας”

“Δήμαρχε, είπαμε να βάλεις ψηλά τον πήχη όχι ψηλά τα κάγκελα”
To Top