ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι δήλωσαν οι πολιτικοί μετά τη δοξολογία της Υπαπαντής

Με λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος ο εορτασμός της πολιούχου της Καλαμάτας, Παναγίας Υπαπαντής. Πλήθος πιστών και φέτος κατέκλυσαν την εκκλησία και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά τη λιτάνευση της ιερής εικόνας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς,οι βουλευτές του Νομού, ο περιφερειάρχης Πετρος Τατούλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, και πλήθος αυτοδιοικητικών και πολιτικών στελεχών έδωσαν το παρόν κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της ιερής εικόνας στους δρόμους της πόλης. Κατά την έξοδό τους από την εκκλησία έγιναν οι καθιερωμένες πολιτικές δηλώσεις.

Παυλόπουλος: “Η υπέρμαχος στρατηγός να εμπνέει σε όλους μας αυτές τις κρίσιμες ώρες σύνεση, δύναμη και αρραγή ενότητα για την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων και των εθνικών παρακαταθηκών”.

Αλέξης Χαρίτσης: “Η πόλη της Καλαμάτας γιορτάζει σήμερα την πολιούχο της Υπαπαντή. Η πόλη της Καλαμάτας πενθεί όμως και την απώλεια του Χρήστου Μαλαπάνη”. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης μίλησε με θερμά λόγια για τον αείμνηστο Χρήστο Μαλαπάνη, με τον οποίο, όπως είπε, συνδέονταν οικογενειακώς. “Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Η εντιμότητά του, η δημοκρατικότητά του, το ήθος του, θα είναι οδηγός ζωής για όλους μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η Ορθοδοξία μας είναι πάντα πηγή ενότητας για το έθνος μας στις δύσκολες περιόδους που αυτό περνά”.

Λεβέντης: “Το συλλαλητήριο είναι και μήνυμα προς τον Τσίπρα να τα μαζεύει και να φύγει!”

“Την περίοδο αυτή ζούμε μια άλλη τραγωδία. Ένα πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα θέλει να παραδώσει τη λέξη Μακεδονία στους Σκοπιανούς, χωρίς να αναλογίζονται τις επιπτώσεις για τη Θεσσαλονίκη και για πολλά άλλα ανθελληνικά σχέδι απο αναπτύσσονται και δεν έχουν μόνο τα Σκόπια ως επίκεντρο αλλά και την Τουρκία και την Αλβανία”. Ο Βασίλης Λεβέντης έδωσε ένα νέο νόημα στο συλλαλητήριο, λέγοντας ότι δεν έχει στόχο μόνο τη διαμαρτυρία για την ονομασία, αλλά είναι και ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση. “Εφόσον η Κυβέρνηση θέλει να λειτουργεί ενδοτικά και δεν μπορεί, ήρθε η ώρα να φύγει!Να τα μαζεύει ο Τσίπρας και να φύγει!”

Γιώργος Κατρούγκαλος: “Όνομα που θα επιβεβαιώσει τον ιστορικό ρόλο της Ελλάδας την περιοχή και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια”

Για έτος- σταθμό έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος “είναι η χρονιά που θα φύγουμε από τα μνημόνια και θα σηματοδοτήσει και το τέλος της κρίσης”, είπε χαρακτηριστικά ενώ για το Μακεδονικό επανέλαβε την άποψη της Κυβέρνησης για μια εθνικά συμφέρουσα λύση και όνομα που θα επιβεβαιώσει τον ιστορικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Εύη Χριστοφιλοπούλου: “Τα εθνικά θέματα και η καθαρή έξοδος από την κρίση χρειάζονται ενότητα, ομοψυχία, και πάνω απ’ όλα ένα σχέδιο για την Ελλάδα. Γι’αυτό δουλεύουμε, γι’αυτό είμαστε εδώ”.

Ηλίας Παναγιώταρος: “Σύνθετη ονομασία είναι προδοσία. Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας!”

To Top