ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Επιτυχημένη εκδήλωση για την κτηματογράφηση

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Rex, μια επιτυχημένη κι άκρως ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδήλωση με θέμα “Κτηματολόγιο – κτηματογράφηση δασικοί χάρτες”.

Ομιλητές ήταν ο Γιώργος Φερετζάκης, συμπαραστάτης του δημότη, δικηγόρος συγγραφέας του βιβλίου “Δασικοί χάρτες και εθνικό κτηματολόγιο”, η Ελένη Πετρουλέα συμβολαιογράφος, ο Γιώργος Μπουλούκος συμπαραστάτης του πολίτη της περιφέρειας δικηγόρος, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος από την Διεύθυνση δασών Μεσσηνίας και ο Χαράλαμπος Λευκιμμιάτης τοπογράφος μηχανικός.

Πριν την έναρξη των τοποθετήσεων σε μια κατάμεστη αίθουσα αφού το θέμα απασχολεί έντονα δεδομένου ότι υπάρχει ανάγκη κατοχύρωσης της περιουσίας του κάθε πολίτη, καθώς η μη δήλωση της θα σημάνει και την απώλεια της, αφού οι δηλώσεις στο Ε9 μάλλον δεν μας κατοχυρώνειικηγο, ο συντονιστής της συζήτησης που ήταν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Γ.Φερετζάκη για το πλούσιο συγγραφικό του έργο, αφού αν και νεότατος, έχει ήδη συγγράψει 32 βιβλία, κυρίως νομικού περιεχομένου.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα για τους Δασικούς χάρτες και την σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων, ζητήματα εφαρμογής επί των δασικών χαρτών, ζητήματα διάφορα δασικών χαρτών και εντοπισμός οριοθέτηση ακινήτων κατά την κτηματογράφηση.

Επίσης έγινε αναφορά στην διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα της Κτηματογράφησης, τους τίτλους και τα έγγραφα που θεμελιώνουν τα εγγραπτέα δικαιώματα ανάλογα με την αιτία κτήσεώς τους, τα έγγραφα νομιμοποίησης των δηλούντων αλλά και την διαδικασία εντοπισμού των ιδιοκτησιών.

Η ελπίδα όλων είναι να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος που ακόμη κρατούν δέσμιους πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά να εναρμονιστεί το Κράτος με τις σύγχρονες απαιτήσεις, εφαρμόζοντας μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει δραματικά και προκαλεί καθημερινά πολλά προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Η ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ

To Top