ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευρυμένη σύσκεψη στο Δήμο Καλαμάτας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Η ομαλή και ασφαλής επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες τη νέα εκπαιδευτική περίοδο αποτέλεσε το αντικείμενο διευρυμένης σύσκεψης εργασίας, υπό τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, σήμερα Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021.

Υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των εργασιών στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, τόσο από τα συνεργεία αυτεπιστασίας, όσο και από τα συνεργεία του εργολάβου.

Παράλληλα από τον Δήμαρχο δόθηκε ενημέρωση για την πρόσληψη και τοποθέτηση προσωπικού καθαριότητας καθώς και οδηγίες προκειμένου μέσω των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου να ολοκληρωθούν άμεσα οι προμήθειες και να αποσταλούν στα Σχολεία είδη ατομικής υγιεινής (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.).

Όσον αφορά τη λειτουργία των Σχολείων, αναμένονται κεντρικά από την Πολιτεία, επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπου και θα δίνονται διευκρινήσεις για θέματα που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας. Σημειώνεται ότι ο Δήμος, εκτός της ενίσχυσης των Σχολείων με επιπλέον προσωπικό καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών που έχουν καταγραφεί, έχει ενεργή εργολαβία απολυμάνσεων, προκειμένου άμεσα να γίνονται παρεμβάσεις όπου κρίνεται αναγκαίο.

Από τη συζήτηση, πέραν της ικανοποίησης για την καλή προετοιμασία του Δήμου ενόψει της νέας σχολικής περιόδου, κοινό ήταν επίσης το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, κάτι που με ιδιαίτερη έμφαση τονίστηκε απ’ όλους τους συμμετέχοντες, ενώ σε συνέχεια πρότασης του επικ. Καθηγητή Παναγιώτη Χαλβατσιώτη θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες προτάσεις για την καλύτερη ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

DSC 0083 Medium

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, παρέχοντας ενημέρωση, ανταλλάσσοντας απόψεις, θέτοντας ερωτήματα και καταθέτοντας προτάσεις οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας Θεοφανία Σιούτη και Νίκος Πεφάνης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παύλος Κλάδης και Ηλίας Γυφτέας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας Γρηγόρης Οικονομόπουλος, ο συντονιστής δράσεων του ΕΟΔΥ Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος, η Γεν. Γραμματέας του Δήμου Μαρία Νταμάτη, ο επικ. Καθηγητής Παθολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου σε θέματα Υγείας Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, ο ιατρός εργασίας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η εκπρόσωπος της Δ/νσης Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας Βασιλική Αντωνοπούλου καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Διευρυμένη σύσκεψη στο Δήμο Καλαμάτας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Δημοφιλέστερα

To Top