Μουσική

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Μαγική μουσική βραδιά στο Μέγαρο με τον θρυλικό μαέστρο Κριστόφ Έσενμπαχ

Ο μεγάλος μαέστρος για πρώτη φορά στην Καλαμάτα

Μια εξαιρετική μουσική βραδιά αφιερωμένη στην συμφωνική μουσική πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιουλίου στο Μέγαρο Χορού, όπου η Underground Youth Orchestra ερμήνευσε υπό την μπαγκέτα του ζωντανού θρύλου Christoph Eschenbach την 5η συμφωνία και το Τριπλό Κονσέρτο του Ludwig van Beethoven με σολίστ τους Κατερίνα Χατζηνικολάου (βιολί), Johannes Przygodda (βιολοντσέλο) και Τριαντάφυλλο Λιώτη (πιάνο).

meg-DSC-1107

meg-DSC-1109

meg-DSC-1111

meg-DSC-1114

meg-DSC-1117

meg-DSC-1119

meg-DSC-1120

meg-DSC-1121

meg-DSC-1123

meg-DSC-1125

meg-DSC-1126

meg-DSC-1127

Η κεντρική αίθουσα του Μεγάρου γέμισε από φίλους της μουσικής ενώ παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, ο Πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ Παντελής Δρούγας, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τζαμουράνης.
Η συναυλία της ορχήστρας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Σήμερα 30 Ιουλίου, σειρά να παρουσιάσουν τη δουλειά τους θα έχουν οι συμμετέχοντες των masterclasses βιόλας με το Ηλία Σδούκο και βιολοντσέλου με την Indira Rahmatulla. Το επόμενο βράδυ, στις 31 Ιουλίου, ο Βασίλης Βαρβαρέσος – αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους αυτή τη στιγμή Έλληνες πιανίστες – θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Χορού για ένα σόλο ρεσιτάλ με έργα Bach, Chopin and Rachmaninoff. Την προσοχή μας θα συνεχίσουμε να την έχουμε στραμμένη στον εκπληκτικό κόσμο του πιάνου ωστόσο και την επομένη, καθώς με μεγάλη χαρά θα παρουσιάσουμε στο ελληνικό κοινό έναν γίγαντα της τζαζ για πρώτη φορά στην Ελλάδα: την 1 Αυγούστου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε επί σκηνής στο Μέγαρο Χορού τον Enrico Pieranunzi· σολιστικά, αλλά και σε ντούο με τον καλαματιανό κοντραμπασίστα-φαινόμενο Αρίωνα Γυφτάκη. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και η τελική συναυλία του masterclass βιολιού με τον Pablo Hernán Benedí.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την καθιερωμένη ετήσια συναυλία δωματίου των διδασκόντων στα masterclasses. Στις 2 Αυγούστου οι Αλεξία Μουζά, Pablo Hernán Benedí, Ηλίας Σδούκος και Indira Rahmatulla θα ερμηνεύσουν στο Μέγαρο Χορού τα Κουαρτέτα Πιάνου σε Σολ ελάσσονα K. 478 του Wolfgang Amadeus Mozart και σε Μι ύφεση μείζονα Op. 47 του Robert Schumann.

To Top