ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις για τη διαμαρτυρία των κατοίκων των χωριών για την παραβατικότητα

Σε διευκρινίσεις με αιχμές προχώρησε η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων που οργάνωσαν τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας σε Αστυνομική Διεύθυνση και Εισαγγελία Καλαμάτας για την παραβατικότητα στα χωριά τους. Τις διευκρινίσεις δίνουν οι Στάθης Σταματόπουλος, Δικηγόρος και νομικός σύμβουλος των διαμαρτυρωμένων, Σκούρας Παναγιώτης, Πρόεδρος τ.κ Αριοχωρίου, και Καράμπελας Παντελής, Πρόεδρος Πολιτιστικού συλλόγου Αριοχωρίου.

 

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

“Σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας των κατοίκων των περιοχών του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας από τον Άγιο Φλώρο μέχρι και το Ασπρόχωμα που έλαβε χώρα σήμερα 14/2/2019 έχουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

1. Την παράσταση αυτή την προκάλεσε η τοπική κοινότητα Αριοχωρίου με τον Πολιτιστικό σύλλογο Αριοχωρίου μετά από συναντήσεις που είχε με τους Προέδρους όλων των χωριών των Δ.Ε Άριος, Θουρίας Αρφαρών καθώς και Σπερχογείας Αντικαλάμου και Ασπροχώματος και προκρίθηκε η ενέργεια αυτή.

2. Η παράσταση στην Α.Δ Μεσσηνίας και στην Εισαγγελία Καλαμάτας δεν είχε κανένα πολιτικό ή αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και για το λόγο αυτό η παρουσία δημοτικών συμβούλων της περιοχής είχε χαρακτήρα διαμαρτυρίας ως κατοίκων αυτής.

3. Η διαμαρτυρία και η επίδοση του σχετικού ψηφίσματος για την παραβατικότητα δεν αφορούσε συγκεκριμένη κοινωνική η πολιτισμική ομάδα όπως ακούστηκε από κάποιες φωνές δημοσίως αλλά το σύνολο των παραβατικών συμπεριφορών από όπου αυτές και εάν προέρχονται.

4. Η παρουσία κάποιων θεσμικών ή και υποψηφίων που παραστάθηκαν ιδιαίτερα στην Εισαγγελία Καλαμάτας και εξέδωσαν και σχετικές ανακοινώσεις μας αφήνουν αδιάφορους γιατί θέλουμε το ενδιαφέρον τους να μην εξαντληθεί σε μία περιστασιακή ανακοίνωση για να λάβει δημοσιότητα αλλά να συζητηθεί και να λάβουν θέση και αποφάσεις στα όργανα που αυτοί εκπροσωπούν”.

 

Διευκρινίσεις για τη διαμαρτυρία των κατοίκων των χωριών για την παραβατικότητα
To Top