ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβολίτσι: 350 στρέμματα έχει κάψει η φωτιά, το 80% ελιές- Ολονύχτια αναμένεται η μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει κάψει 350 στρέμματα, κατά 80% ελαιόδεντρα-Η μεγαλύτερη φωτιά στη Μεσσηνία για φέτος-Υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Διαβολίτσι, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Ξερόκαμπος. Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, στο δρόμο, κοντά στα βενζινάδικα, έξω από το Διαβολίτσι.  Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, γρήγορα επεκτάθηκε. Τα εναέρια μέσα συνέδραμαν, αλλά με σχετική καθυστέρηση, καθώς λόγω των πλευρικών ανέμων δεν μπορούσαν να απογειωθούν τα καναντέρ, και πρώτα έσπευσαν τα ελικόπτερα. Προς στιγμή το μέτωπο της φωτιάς φαίνεται πως κατευθυνόταν προς το Δεσύλλα, ωστόσο οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και από αέρος κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιοριστεί. Οι εναέριες δυνάμεις έχουν ενισχύθηκαν το απόγευμα και έτσι επιχειρούσαν ρίψεις 3 καναντέρ, 2 έρικσον και 1 kamov.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ

Πλέον αναμένεται δύσκολη η νύχτα, καθώς αποσύρθηκαν πλέον τα εναέρια μέσα λόγω της νύχτας, ωστόσο επιχειρούν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να καταφέρουν να την οριοθετήσουν και να τη θέσουν υπό έλεγχο. Να σημειωθεί ότι ήδη οι πυροσβέστες έχουν καταπονηθεί καθώς χθες είχαμε 2 μέτωπα σε Άγιο Νίκωνα Μάνης και στην Υάμεια, που σβήστηκαν. Οι πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για 350 στρέμματα καμένης γης, το 80% με ελαιόδεντρα.

 

H επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής στις 19.00 το απόγευμα:

Από Ω/19:00/04-09-2020 έως Ω/19:00/05-09-2020, εκδηλώθηκαν 58 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 533 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 218 οχήματα και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημεριανές ώρες σήμερα στην περιοχή Ξερόκαμπος Οιχαλίας στην Μεσσηνία είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 41 πυροσβέστες με δύο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επτά (7) Α/Φ και τρία (3) Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Διαβολίτσι: 350 στρέμματα έχει κάψει η φωτιά, το 80% ελιές- Ολονύχτια αναμένεται η μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο
To Top