ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών σε Εκκλησίες σε Αριοχώρι, Πλατύ και Πήδημα

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΦΟΥ ΤΡΥΠΩΣΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 30 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ!

Διάρρηξη και κλοπή σημειώθηκε χθες βράδυ στην κεντρική εκκλησία στο Αριοχώρι με τους δράστες να αποσπούν από το παγκάρι 200 ευρώ. Εντύπωση προκαλεί όμως ο τρόπος που οι επίδοξοι δράστες μπήκαν στην εκκλησία, αφού η εξωτερική σιδερένια πόρτα της είναι ασφαλισμένη με λουκέτο. Φαίνεται πως αυτό δεν ήταν ικανό να πτοήσει τους δράστες, οι οποίοι, αφού πρώτα έσπασαν το τζάμι της κεντρικής πόρτας, αφαίρεσαν με λίμα το σιδερένιο τελάρο με τον ανάγλυφο διάκοσμο της πόρτας και μπήκαν από ένα στεφάνι διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών!


Οι δράστες αφαίρεσαν το σιδερένιο ανάγλυφο απο το στεφάνι της πόρτας και τρύπωσαν από το άνοιγμα!

Αυτό είναι και το στοιχείο που προβληματίζει, καθώς μετά βίας χωράει να περάσει από το άνοιγμα ενήλικας, οπότε το πιθανότερο είναι να έχουν χρησιμοποιήσει κάποιον μικρόσωμο ή το πιθανότερο ένα παιδί!

ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ

Οι δράστες απέσπασαν από το παγκάρι 200 ευρώ, αναστάτωσαν τον χώρο χωρίς να προκαλέσουν άλλες ζημιές και αποχώρησαν. Η διάρρηξη και κλοπή εκτιμάται ότι έγινε αργά το βράδυ, καθώς από τον ιερέα της εκκλησίας διαπιστώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, όταν και πήγε να ανοίξει την εκκλησία.
Ο πάτερ Αθανάσιος Φλώρος, εφημέριος της εκκλησίας υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων.

Να σημειωθεί ότι τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς άγνωστοι είχαν εισβάλει στο εκκλησάκι στο Κοιμητήριο Αριοχωρίου και είχαν κλέψει τη μικροφωνική εγκατάσταση (καλώδια και μικρόφωνα).

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι παρόμοια περιστατικά έγιναν και στις εκκλησίες στο Πλατύ και στο Πήδημα. Εκτιμάται ότι πρόκειται για σπείρα που έχει βάλει στο στόχαστρο τα παγκάρια από τις Εκκλησίες.

Αυτή ήταν η τρίτη κλοπή τα τελευταία πέντε χρόνια…

Μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών σε Εκκλησίες σε Αριοχώρι, Πλατύ και Πήδημα
To Top