ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαψεύδει τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό η επιχειρηματίας που το λειτουργούσε

“ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ!”

Διαψεύδει η επιχειματίας που λειτουργούσε τις δύο προηγούμενες χρονιές το Χριστουγεννιάτικο Χωριό εντός του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, τη Δημοτική Αρχή, που ισχυρίζεται ότι δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για λειτουργία και φέτος του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στον ίδιο χώρο.

Η Κασιανή Λαγανά σε επικοινωνία της με το MessiniaLive έδωσε στη δημοσιότητα την έγγραφη όχληση-γνωστοποίηση, που μέσω δικηγόρου είχε κάνει ήδη από τις 16 Νοεμβρίου 2018 προς τον Δήμο Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενη ότι πλέον “δεν μπορεί να κάνει χρήση του μισθίου με υπαιτιότητα του Δήμου Καλαμάτας”, καθώς όπως υποστηρίζει στο έγγραφο-όχληση προς τον Δήμο, δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα, “οι ακάλυπτοι χώροι δεν είναι ελεύθεροι και το κτήριο των 310 τμ δεν είναι ελεύθερο αλλά καταλαμβάνονται από εγκαταστάσεις θερινού κινηματαγράφου…. που καθιστούν αδύνατη πλέον την εκ μέρους της εγκατάσταση χριστουγεννιάτικου χωριού”.

Η επιχειρηματίας διατηρούσε σχετικό της δικαίωμα για εκ νέου υπομίσθωση για 3 έτη, έχοντας ως μίσθωμα τις 11.000 ευρώ, για το χρονικό διάστημα που έκανε χρήση του χώρου, από 1η Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου. Μίσθωμα που εισέπραττε ο Δήμος.

Εδώ απόσπασμα της όχλησης- γνωστοποίησησ προς τον Δήμο Καλαμάτας από τον Νοέμβριο:

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι φέτος από τον Δήμο Καλαμάτας δεν λειτουργεί Χριστουγεννιάτικο Χωριό εντός του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας-όπως τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Ηλιόπουλος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, “δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τη συγκεκριμένη κυρία η οποία ερχόταν και παραλάμβανε”.

Η συγκεκριμένη επιχερηματίας λειτουργούσε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και τα Χριστούγεννα του 2016 και τα Χριστούγεννα του 2017, για το ίδιο διάστημα κάθε φορά από [1 Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου], ενώ σύμφωνα  με το συμφωνητικό μίσθωσης είχε το δικαίωμα χρήσης του χώρου και για τα φετινά Χριστούγεννα. Ωστόσο η ίδια διαπίστωσε ότι αυτό ήταν αδύνατο να γίνει φέτος, καθώς στον χώρο είχε εγκατασταθεί άλλη επιχείρηση, γι’αυτό και προέβη σε όχληση προς τον Δήμο Καλαμάτας, τον Νοέμβριο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για αυτό. Μάλιστα σε προηγούμενη επικοινωνία μας με την επιχειρηματία, μας είχε δηλώσει ότι από τη Δημοτική Αρχή ουδέποτε έλαβε απάντηση, και το θέμα της είχε γίνει μπαλάκι από τον έναν στον άλλον, χωρίς ποτέ να πάρει μια σαφή απάντηση γιατί δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Να σημειωθεί εδώ ότι η είσοδος του κτηρίου των αποθηκών του σταθμού όπου και εγκαταστάθηκε  το καλοκαίρι η επιχείρηση θερινού σινεμά, διαπιστώσαμε ότι έχει σφραγιστεί από τη Δημοτική Αστυνομία ήδη από τις 30 Οκτωβρίου, με απόφαση δημάρχου Καλαμάτας, όπως αναγράφεται στο θυροκολλημένο έγγραφο.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού τις δύο προηγούμενες χρονιές είχε κριθεί επιτυχημένη, καθώς συγκέντρωνε πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα μικρών παιδιών που διασκέδαζαν και ζούσαν το κλίμα των Χριστουγέννων στον “Μαγικό Σταθμό”.

Μάλιστα και ο ίδιος ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τη λειτουργία της επιχείρησης, και είχε υποστηρίξει πως συμβάλλει στην προσέλκυση χιλιάδων παιδιών στην Καλαμάτα την περίοδο των εορτών.

Φέτος, δεν κατέστη δυνατό να λειτουργήσει ο “Μαγικός Σταθμός” προς απογοήτευση πολλών παιδιών και των γονέων τους που ανυπομονούσαν να παίξουν και να διασκεδάσουν, και το MessiniaLive έγινε δέκτης πολλών παραπόνων από γονείς για τη μη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, καθώς έδινε εορταστικό κλίμα στο κέντρο της πόλης και αποτελούσε έναν χώρο διασκέδασης και χριστουγεννιάτικης μαγείας για μικρούς και μεγάλους.

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΟΥΖΕΛ

Στον αντίποδα, ο Δήμος Καλαμάτας  είχε προαναγγείλει τη λειτουργία καρουζέλ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, για να λειτουργήσει για 1 μήνα.  Ούτε όμως αυτό κατέστη τελικά εφικτό να υλοποιηθεί. Οι διαδικασίες άργησαν να γίνουν με τη δημοπρασία να έχει οριστεί στις 18 Δεκεμβρίου και τιμή εκκίνησης τα 3.000 ευρώ.

ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ

Έτσι φέτος οι Καλαματιανοί και οι επισκέπτες θα αρκεστούν να κάνουν βόλτα με το τουριστικό τρενάκι στην πόλη της Καλαμάτας, που μόλις χθες ξεκίνησε δοκιμαστικά και δωρεάν τις βόλτες του. Από σήμερα Κυριακή υπάρχει εισιτήριο 5 ευρώ για βόλτα διάρκειας περίπου 45 λεπτών, σε μια κυκλική διαδρομή 13 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει παραλιακή ζώνη, ιστορικό κέντρο και πάρκο Καλαμάτας.

Μαίρη Περδικέα

Διαψεύδει τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό η επιχειρηματίας που το λειτουργούσε
To Top