ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΑΠΛΑΣΗ: Ολοκληρώθηκε η πρακτική άσκηση των φοιτητών του τμήματος λογοθεραπείας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρακτική άσκηση των φοιτητών του τμήματος λογοθεραπείας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στο ΚΑΑ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Η πρακτική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των σπουδών και είναι υποχρεωτική κατά το τελευταίο 6μηνο των σπουδών . Σκοπός της πρακτικής άσκησης , είναι η ενημέρωσή και η εφαρμογή επιστημονικών και κλινικών διαδικασιών σε τομείς του γνωστικού αντικειμένου της Λογοθεραπείας .

Το ΚΑΑ Διάπλαση με αίσθημα ευθύνης άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα του πανεπιστήμιου και φιλοξένησε τους φοιτητές στις εγκαταστάσεις του και συγκεκριμένα στο σύγχρονο τμήμα λογοθεραπείας .
Οι φοιτητές συνοδευόμενοι από τους επόπτες τους καθηγητές και την ομάδα λογοθεραπείας του ΚΑΑ κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης ενδεικτικά ασχολήθηκαν :
• Αξιολόγηση της ανθρώπινης Επικοινωνίας-Φωνής, Ομιλίας, Λόγου (προφορικού- γραπτού) διαγνωστική αξιολόγηση και θεραπεία των διαταραχών που συνδέονται με αυτήν, καθώς και των διαταραχών που σχετίζονται με τις καταποτικές κινήσεις του στοματοφάρυγγα.
• Εκπαιδευτήκαν στην χρήση τεχνολογικών, προσθετικών και τεχνικών μέσων, χρήση διαγνωστικών δοκιμασιών της ανθρώπινης Επικοινωνίας και άλλων επιστημονικών εργαλείων με στόχο τη βέλτιστη διαγνωστική αξιολόγηση, θεραπεία και αντιμετώπιση των ανωτέρω διαταραχών.
• Συμμετείχαν στην διεπιστημονική ομάδα του ΚΑΑ και κατανόησαν πως η λειτουργία της αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο βελτίωσης των ασθενών .
Η διοίκηση και επιστημονική ομάδα του ΚΑΑ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους φοιτητές και τους καθηγητές τους , κα Βασιλοπούλου Παναγιώτα και Ευστρατιάδου Εύα, για την άριστη συνεργασία και κυρίως για την τήρηση του αυστηρού εσωτερικού κανονισμού του ΚΑΑ για την διαχείριση της πανδημίας COVID – 19. Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στους τελειοφοίτους λογοθεραπευτές.
Το ΚΑΑ Διάπλαση δεσμεύεται να είναι πάντα αρωγός στη προαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Παναγιωτης Ιωαν. Κωνσταντόπουλος
Ιατρός φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης , επιστημονικός Διευθυντής ΚΑΑ ΔΙΑΠΛΑΣΗ .

ΔΙΑΠΛΑΣΗ: Ολοκληρώθηκε η πρακτική άσκηση των φοιτητών του τμήματος λογοθεραπείας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου
To Top