Υγεία

Διάπλαση: Εξειδικευμένο Κέντρο Μελέτης Διαταραχών Ύπνου για όλη την Πελοπόννησο

“ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ”

Δυναμικά και μεγάλη αποδοχή τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο κι από τους ενδιαφερόμενους πολίτες, ξεκίνησε την λειουργία του το Κέντρο Μελέτης Διαταραχών Ύπνου στην Καλαμάτα, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης κι Αποθεραπείας “Διάπλαση”.

Δυστυχώς, μέχρι πριν λίγους μήνες υπήρχε σημαντικό κενό στις υπηρεσίες Μελέτης Διαταραχών Ύπνου στην περιοχή της Μεσσηνίας και εν γένει της Νότιας Πελοποννήσου.
Οι ασθενείς ήταν αναγκασμένοι να απευθύνονται στην Αθήνα για τις μελέτες ύπνου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε σχέση με τον κόπο και τη δυσκολία μετάβασης σε άλλη πόλη.

Ο Παναγιώτης Κουσούλης

Έτσι, ο ειδικός ΩΡΛ, κ. Παναγιώτης Κουσούλης, σε συνεργασία με τον ειδικό Πνευμονολόγο, κ. Αναστάσιο Καλλιάνο, που έχουν εξειδικευτεί στη μελέτη των διαταραχών του ύπνου και κάτω από τη φιλόξενη στέγη της “Διάπλασης”, λειτουργούν με επιτυχία τη λειτουργία του Κέντρου Μελέτης Διαταραχών Ύπνου.

Ο Αναστάσιος Καλλιάνος

Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, από το απλό ροχαλητό μέχρι τη σοβαρή υπνική άπνοια, θα υπάρχει δυνατότητα αρχικής αξιολόγησης, ωτορινολαρυγγολογικής εξέτασης της ανατομίας του ανώτερου αεραγωγού, πνευμονολογικής εξέτασης, διενέργειας μελέτης ύπνου με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, και αντιμετώπισης ανάλογα με τα ευρήματα και τις επιταγές της ιατρικής επιστήμης.

Καλλιάνος: “Το προσεχές διάστημα όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί θα υποβάλλονται σε μελέτη ύπνου”

Ο κ.Καλλιάνος αποκάλυψε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα είναι υποχρεωτική η εξέταση όλων των επαγγελματιών οδηγών από ένα πιστοποιημένο κέντρο μελέτης διαταρών ύπνου, αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι η “νόσος των οδηγών που είναι στο τιμόνι πολλές ώρες” και πολλά περιστατικά στο δρόμο έχουν συμβεί λόγω υπνηλίας των οδηγών…

Το Messinialive βρέθηκε σήμερα στη ΔΙΑΠΛΑΣΗ και μίλησε με τους επιστημονικά υπεύθυνους του Κέντρου για αυτή την σημαντική παροχή στην ευρύτερη πειοχή της Πελοποννήσου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Αποκατάστασης “Διάπλαση” στο τηλέφωνο 2721044700.

To Top