Υγεία

H “Διάπλαση” αρωγός και στους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας

Άλλη μία θετική πρωτοβουλία πήρε το Κέντρο Aποκατάστασης και Aποθεραπείας “Διάπλαση“, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην πόλη της Καλαμάτας, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Βάσω Μαράκα.

Η “Διάπλαση” πρωτοστατεί στην δημιουργία συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας στην ευρύτερη περιοχή και ήδη διαθέτει προσωπικό από την γραμματεία του, ώστε να ενημερώνουν στο τηλεφωνικό τους κέντρο, τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο
Με βάση την υπάρχουσα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και την κάλυψη που παρέχει ο Οργανισμός στους ασφαλισμένους του, οι ασθενείς που πάσχουν από ΣΚΠ δικαιούνται είτε νοσηλεία ως εσωτερικοί ασθενείς ή υπηρεσίες Ιατρικής Αποκατάστασης ως εξωτερικοί ασθενείς. Στη δεύτερη περίπτωση, δικαιούνται στη “Διάπλαση” 80 θεραπευτικές συνεδρίες Ιατρικής Αποκατάστασης ανά έτος για 2 χρόνια χωρίς επιπλέον κόστος, ύστερα από σχετική γνωμάτευση του θεράποντος Ιατρού τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της “Διάπλασης”.

Επειδή οι πάσχοντες από την συγκεκριμένη νόσο χρειάζονται διεπιστημονική προσέγγιση, καθώς απαιτείται εκτός από φυσικοθεραπεία και εργοθεραπεία και η συμβουλή διατροφολόγου, ιατρού, ψυχολόγου αλλά και γυμναστή και υδροθεραπευτή, ειδικότητες που διαθέτει στη Νότια Πελοπόννησο μόνο το κέντρο αποκατάστασης “Διάπλαση”, η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό στην παροχή φροντίδας στον τομέα αυτής της νόσου.

Ο Νεκτάριος Γιαννόπουλος

Για την επίσκεψη της κ Μαράκα και την πρωτοβουλία της Διάπλασης, μίλησε στο messinialive.gr ο Διοικητικός διευθυντής του κέντρου Νεκτάριος Γιαννόπουλος.

To Top