ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργεία καθαρίζουν τη Ναυαρίνου-Διαμαρτύρονται για τη σκόνη οι επαγγελματίες

ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πυρετωδώς δουλεύουν οι υδροφόρες και οι εργάτες του Δήμου Καλαμάτας προκειμένου να καθαριστεί από τους τόνους άμμου η Ναυαρίνου. Μπορεί η κυκλοφορία του δρόμου να αποκαταστάθηκε, ωστόσο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή γίνεται είναι δύσκολες.


Σε αφρικανική χώρα παρέπεμπε η εικόνα της Ναυαρίνου και σήμερα, εξαιτίας της άμμου στο οδόστρωμα

Σύννεφα σκόνης καλύπτουν την παραλιακή από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα τα καταστήματα της Ναυαρίνου, μετά την Ανάσταση να γεμίζουν σκόνη, με τους καταστηματάρχες να διαμαρτύρονται, προτείνοντας να κλείσει ο δρόμος τμηματικά έως ότου καθαριστεί. Μάλιστα την Κυριακή το μερημέρι κάποιοι επαγγελματίες με τα λάστιχα κατέβρεχαν το οδόστρωμα έξω από τα μαγαζιά τους, προκειμένου να μην δυσανασχετούν οι πελάτες τους από τα σύννεφα σκόνης που σηκώνονταν.

ΣΤΗ “ΜΑΧΗ” ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΥΔΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ “ΣΚΟΥΠΕΣ”΄

Η υδροφόρα του δήμου μαζί με δύο μηχανικά σάρωθρα (οι “σκούπες” του Δήμου) επιστρατεύτηκαν στη “μάχη” με την άμμο.

Ήδη και σήμερα συνεργεία του Δήμου καθάριζαν, πλένοντας με τη μάνικα το οδόστρωμα, προκειμένου να απομακρυνθεί εντελώς η άμμος, που είναι αυτή που δημιουργεί όλο το πρόβλημα. Το έργο είναι δύσκολο καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί, γι’αυτό άλλωστε και ο δρόμος θα καθαρίζεται και τις επόμενες ημέρες, ωστόσο καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να καθαριστεί όσο το δυνατόν συντομότερα και να αποκατασταθεί ο δρόμος στην πρότερη κατάστασή του.

Είχε προηγηθεί ήδη από το Σάββατο το βράδυ, οπότε και απομακρύνθηκε ο κυκλώνας, η απομάκρυνση με μπουντόζες του μεγάλου όγκου της άμμου και των φερτών υλικών, που είχαν καλύψει τον δρόμο.


Τα κύματα έφτασαν πάνω στον δρόμο, συμπαρασύροντας ό,τι υπήρχε πάνω στην παραλία

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε δηλώσει ότι μέχρι την Τρίτη θα έχει καθαριστεί ο δρόμος, ωστόσο επανεκτιμώντας την κατάσταση και τη δυσκολία του εγχειρήματος, σήμερα δήλωσε, πως το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα έχει καθαριστεί εντελώς η Ναυαρίνου. Βεβαίως, και άλλα σημεία της πόλης της Καλαμάτας χρήζουν αποκατάστασης από τις ζημιές που προκάλεσε ο “Ζορμπάς”, ωστόσο το βάρος έχει πέσει στο παραλιακό μέτωπο, που δέχτηκε και το πιο ισχυρό πλήγμα.

ΚΑΙ Ο…ΚΑΙΡΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!

Αύριο αλλά και τις επόμενες ημέρες σταδιακά θα καθαρίζεται η Ναυαρίνου με την υδροφόρα και τη μάνικα. Ωστόσο, σε αυτό δεν αποκλείεται να συμβάλλει και ο καιρός, αφού για την Τρίτη από το απόγευμα και μετά προβλέπονται βροχές στην Καλαμάτα, ενώ ο βροχερός καιρός θα συνεχιστεί και το επόμενο τριήμερο.

Μαίρη Περδικέα

Συνεργεία καθαρίζουν τη Ναυαρίνου-Διαμαρτύρονται για τη σκόνη οι επαγγελματίες
To Top