ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας έξω από τράπεζα λόγω κατάσχεσης

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας οργάνωσε σήμερα Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 στις 11 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την τράπεζα Alpha Bank στην Καλαμάτα για να καταγγείλει τις παράνομες ενέργειες της Alpha Bank και όλων των τραπεζών, οι οποίες παρανόμως προχωρούν σε κατάσχεση ακόμη και ακατάσχετων λογαριασμών.

Στο κείμενο διαμαρτυρίας της Επιτροπής αναφέρεται:

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ
Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες
Τα ματωμένα υπερπλεονάσματα της κυβέρνησης προκύπτουν από την υπερφορολόγηση και το τσουνάμι των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Καταγγέλλουμε, το γενικευμένο τσουνάμι των κατασχέσεων στο οποίο επιδίδονται οι ΑΑΔΕ (Εφορίες) και οι τράπεζες. Κατάσχουν καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα κ.λπ. ακόμα και ακατάσχετων λογαριασμών.
Καταγγέλλουμε τις τράπεζες και πρώτα απ’ όλες την ALPHA BANK οι οποίες προχωρούν ακόμη και σε παράνομες κατασχέσεις λογαριασμών, όπως έγινε τον Απρίλιο για πάρα πολλούς συνταξιούχους. Παρότι ο νόμος είναι ρητός και κατηγορηματικός για ακατάσχετο έως 1.000 € για σύνταξη και 1.250 € για κατάθεση ανά φυσικό πρόσωπο σε ατομικό ή κοινό λογαριασμό η ALPHA BANK προχώρησε σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας) σε κατάσχεση της μισής σύνταξης των 800 € σε πάρα πολλούς συνταξιούχους και τα απέδωσε στο Δημόσιο όπως π.χ. στην κα Γιώτα Καλομοίρη κάνοντας παρανομία. Ερμήνευσε αυθαίρετα και παράνομα ότι η σύνταξη δεν ανήκει στην δικαιούχο, αλλά ανήκει και στους δύο συζύγους κατά το ήμισυ!!! Αυτό όμως ήταν μια καραμπινάτη παρανομία και η Εισαγγελία Καλαμάτας ξεκίνησε αυτεπάγγελτα τη διαδικασία έρευνας για ποινικές ευθύνες της τράπεζας.

Το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ –ΠΑΣΟΚ –ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ μετέτρεψε τις Εφορίες σε Ανεξάρτητη Αρχή και τις παρέδωσε στην Τρόικα και τις Τράπεζες σε ξένα Funds.
Σήμερα 2.300.000 φορολογούμενοι, με οφειλές από 500 μέχρι 2.000 ευρώ στο δημόσιο υφίστανται καθημερινές κατασχέσεις λογαριασμών και κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τα σπίτια τους, ενώ οι πραγματικοί μεγαλοφειλέτες και μεγαλοφοροφυγάδες των λιστών Λαγκάρντ κλπ, παραμένουν στο απυρόβλητο.
Από 27/04/2018 που άρχισαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κατά οφειλετών του δημοσίου η πρώτη μοναδική και κύρια κατοικία είναι νομικά παντελώς απροστάτευτη και ότι δεν υπάρχει κανένα όριο όσον αφορά την αξία της, κάτω από το οποίο δεν θα εκπλειστηριάζεται.
Η φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης έχει γίνει εφιάλτης και πνίγει οικονομία και κοινωνία.
Η εισπρακτική «δικτατορία» των εφοριών και της ΑΑΔΕ και οι αθρόες κατασχέσεις πλειστηριασμών, λογαριασμών και οι μαζικοί πλειστηριασμοί ακινήτων από τράπεζες, εξαθλιώνουν τους πολίτες.
Πολίτες της Μεσσηνίας,
Όταν η αυθαιρεσία και η αυταρχικότητα του κράτους και των τραπεζών ξεπερνούν τα όρια αυτό σημαίνει κατάργηση του συντάγματος. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να αγωνιστούμε μαζικά για να ανατρέψουμε τη δικτατορία των τραπεζών και της τρόικα, για να ανατρέψουμε τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας για να οργανώσουμε κινητοποιήσεις ενάντια σε όλες αυτές τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν.

To Top