Το δικό μου Σχολείο

Διαμαρτυρία μαθητών του Λυκείου Καρδαμύλης για τη σκεπή του σχολείου που βάζει νερά

Πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο του Δήμου Δυτικής Μάνης και συνάντηση με τον δήμαρχο έκαναν το μεσημέρι της Δευτέρας μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σχολείο τους και συγκεκριμένα η στέγη του κτηρίου.

Τα τελευταία 3 χρόνια η διάτρητη και προβληματική στέγη από κεραμίδια του σχολείου βάζει νερά, με αποτέλεσμα να πέφτει νερό στις αίθουσες κάθε φορά που βρέχει. Πρόκειται για ένα σχολείο αρκετά παλιό με την τελευταία παρέμβαση και προσθήκη του πρώτου ορόφου να έχει γίνει πριν από 30 και πλέον χρόνια.

ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Γιάννης Μαραμπέας δέχτηκε όλο το δεκαπενταμελές συμβούλιο μέσα στο γραφείο του και τους μίλησε για τις ενέργειες που έχει κάνει εδώ και αρκετό καιρό σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν τα πνεύματα που είχαν οξυνθεί, καθώς πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και μέχρι στιγμής εισπράττουν μόνο υποσχέσεις.

Οι μαθητές θεωρούν ότι τους εμπαίζουν με όλη αυτή την κωλυσιεργία-καθώς το πρόβλημα δεν είναι τωρινό,και θα έπρεπε ήδη να έχει λυθεί- και είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν όπως μπορούν την άμεση αντικατάσταση της στέγης του σχολείου τους. Σκέφτονται ακόμα και την κατάληψη προκειμένου να γνωστοποιήσουν ευρύτερα το πρόβλημά τους και να πιέσουν για να λυθεί άμεσα.

Ο Γιάννης Mαραμπέας μιλώντας στο ΜessiniaLIVE τόνισε: “Πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τη στεγανότητα της στέγης και από τον Οκτώβριο του 2014 έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να προχωρήσουμε στην αντικατάστασή της, την οποία έχουν αναλάβει οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ).

O Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας

Όμως μεσολάβησαν διάφορα γεγονότα όπως η αλλαγή της διοίκησης και η μεγάλη έκπτωση που έδωσε ο εργολάβος που ανέλαβε την εργολαβία, με αποτέλεσμα να τον καλέσουν να δώσει εξηγήσεις για την πολλή χαμηλή προσφορά, για το τι υλικά θα χρησιμοποιήσει και με ποιο τρόπο θα προχωρήσει στην αλλαγή της στέγης που είναι ένα μεγάλο έργο,(προϋπολογισμού περίπου 300.000 ευρώ και η προσφορά που έδωσε ο εργολάβος ήταν περίπου 180.000) και δεν γίνεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 15 ημέρες.
Ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο και δεν ξέρω εάν υπάρξουν και ενστάσεις από άλλους ενδιαφερόμενους.
Η αντικατάσταση και η επισκευή της προβληματικής στέγης δεν πρέπει να γίνει τμηματικά, και οπωσδήποτε όχι κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, οπότε θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τα προβλήματα που υπάρχουν με ορίζοντα υλοποίησης του έργου το ερχόμενο καλοκαίρι.
Μάλιστα, όταν έβλεπα την μεγάλη καθυστέρηση της εκτέλεσης του έργου, ζήτησα να μου δώσουν τη μελέτη να βρει ο Δήμος χρήματα να εκτελέσει το έργο, αλλά δεν μου την έδωσαν.
Εξήγησα στα παιδιά ακριβώς πώς έχει το θέμα, όπως και ότι δεν υπάρχει θέμα στατικότητας του κτηρίου.
Έχουμε πολλή καλή συνεργασία και κατανόηση και με την διευθύντρια του σχολείου και νομίζω ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.
Αύριο Τρίτη έχω προγραμματίσει επίσκεψη στην Αθήνα, αλλά παράλληλα θα βρεθώ και στην υπηρεσία που έχει αναλάβει το έργο για να δω για άλλη μία φορά, αφού έχω ήδη επισκεφθεί πάνω από 5 φορές τους υπεύθυνους για το που βρίσκεται το θέμα”.


Ακόμα και από τον δορυφόρο φαίνονται τα σάπια κεραμίδια που χρήζουν άμεσης αντικατάστασης μαζί με τον σκελετό της σκεπής

Διαμαρτυρία μαθητών του Λυκείου Καρδαμύλης για τη σκεπή του σχολείου που βάζει νερά
To Top