ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία Λύρα: “Με τρόπο απαξιωτικό δεν μας επιτρέψατε ούτε μια παρέμβαση λίγων δευτερολέπτων”

Με τρόπο απαξιωτικό δεν μας επιτρέψατε ούτε μια παρέμβαση λίγων δευτερολέπτων” δηλώνει ο Παναγιώτης Λύρας σε επιστολή-διαμαρτυρία του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Γιάννη Πολίτη, με αφορμή την άρνηση του τελευταίου να επιτρέψει στον πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας να εκφέρει άποψη για την ΜΠΕ Καλαμάτα-Ριζόμυλος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας εκφράζει δημόσια την απογοήτευση και την πικρία του που δεν του δόθηκε ο λόγος ούτε για λίγο ώστε να καταθέσει ως εκπρόσωπος της Κοινότητας Καλαμάτας τη θέση του στο επίμαχο θέμα. Σε ένα Δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο για ένα τόσο σημαντικό θέμα όλοι πρέπει να έχουν βήμα και λόγο και πόσο μάλλον οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των δημοτών Καλαμάτας, που θεσμικά έχουν το λόγο χωρίς να παρακαλάνε και χωρίς να φιμώνονται… Για την ιστορία, ούτε στον πρόεδρο της Κοινότητας Ασπροχώματος, Ηλία Γυφτέα, δόθηκε ο λόγος αν και επίσης το ζήτησε.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή Λύρα:

«Διαμαρτυρία για τη μη κατάθεση των απόψεων των Κοινοτήτων στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας»

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Είμαι στην αληθινά δυσάρεστη και στενόχωρη θέση για πρώτη φορά να απευθυνθώ σε σας προσωπικά και εγγράφως για ένα θέμα που θα έπρεπε να μην έχει υπάρξει!
Στη χτεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 12/2020 στην οποία συζητήθηκε η παροχή γνωμοδότησης ή μη του κρίσιμου έργου για τα συμφέροντα του Δήμου και της περιοχής μας γενικότερα, του εμβληματικού και αναπτυξιακού «οδικού άξονα νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήματος Καλαμάτα- Ριζόμυλος», προσκληθήκαμε και οι εκπρόσωποι των Κοινοτήτων για τους οποίους ο νόμος προβλέπει το δικαίωμα λόγου και ψήφου.

Είναι διευκρινισμένο επίσης με την υπ’ αριθ. 49/74572/29.12.2010 (ΑΔΑ :4ΙΙΛΚ-9Γ) εγκύκλιο της Διεύθυνσης Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α., της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης & Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠΕΣ ότι «οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης που όχι μόνο αφορά την Κοινότητας τους αλλά εξαντλείται στα όρια αυτής».

Με αληθινή την εκτίμηση στο πρόσωπο σας και στη δοκιμασμένη εμπειρία σας χτες διαπιστώσαμε στις πεντέμιση ώρες που διήρκησε η Συνεδρίαση για αυτό το μείζον θέμα δώσατε το λόγο και πέραν του Πίνακα των Αποδεκτών.
Και αποτελεί τιμή για το Δημοτικό Συμβούλιο μας η παρουσία και η συμμετοχή των Βουλευτών της περιοχής μας, περιφερειακών συμβούλων Πελοποννήσου, πρώην Βουλευτών αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων του αρμόδιου Υπουργείου.

“Με έκπληξη όμως γίναμε αποδέκτες της άρνησης σας να λάβουμε το λόγο ως Εκπρόσωποι των Κοινοτήτων μας και συγκεκριμένα με τρόπο απαξιωτικό και στα πρόσωπα μας και στους θεσμούς που υπηρετούμε δεν επιτρέψατε ούτε μια παρέμβαση λίγων δευτερολέπτων!”

Κύριε Πρόεδρε,
Λυπάμαι που με αναγκάσατε να γράψω αυτή τη δημόσια επιστολή και σας παρακαλώ να αναγνωστεί στο Σώμα που σας τιμά με την εμπιστοσύνη του και εμείς όλοι σας σεβόμαστε και ως πρόσωπο και ως θεσμό!”

 

Μ.Π.

Διαμαρτυρία Λύρα: “Με τρόπο απαξιωτικό δεν μας επιτρέψατε ούτε μια παρέμβαση λίγων δευτερολέπτων”
To Top