ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία κατοίκων χωριών σε Αστυνομία και Εισαγγελία Καλαμάτας για την παραβατικότητα

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα νωρίς το πρωί κάτοικοι χωριών του Δήμου Καλαμάτας για την παραβατικότητα στα χωριά τους. Οι κάτοικοι συνοδευόμενοι και από δημοτικούς συμβούλους επέδωσαν ψήφισμα στον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας, Παναγιώτη Πούπουζα και στη συνέχεια συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Με κεντρικό σύνθημα “Όχι άλλα θύματα στο βωμό της ανομίας και της ατιμωρησίας”, οι κάτοικοι όλων των ηλικιών, αλλά και μαθητές, κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους σε Αστυνομία και Εισαγγελία. Οι κάτοικοι των χωριών δήλωσαν ότι αισθάνονται ανασφάλεια, φοβούνται για τη ζωή τη σωματική τους ακεραιότητα και την περιουσία τους, και ζήτησαν εντατικοποίηση των ελέγχων και των μέτρων που λαμβάνονται.


“Δεν έχουμε καμία διένεξη με την Αστυνομία. Θέλουμε να σταθούμε αρωγοί και να καταπολεμήσουμε όλοι μαζί το πρόβλημα που μαστίζει την περιοχή μας”, δήλωσαν οι κάτοικοι. “Ξεκινήσαμε με αυτό το μέτρο κινητοποίσης και περιμένουμε αποτέλεσμα”. Παραδέχτηκαν ότι πολλά απο τα παραβατικά περιστατικά δεν τα καταγγέλουν, και επεσήμαναν ότι το πρόβλημα είναι η ατιμωρησία από τη Δικαιοσύνη. “Δεν ευθύνεται σε αυτό η Αστυνομία” είπαν χαρακτηριστικά.

Επιτροπή των κατοίκων συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας, που τους δέχτηκε στο γραφείο του,  και συζήτησαν όλα όσα τους προβληματίζουν, αλλά και τρόπους για να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα, ενώ δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν να πείσουν τους συμπολίτες τους να δηλώνουν τα παραβατικά περιστατικά στην Αστυνομία και να μην φοβούνται, ώστε αυτά να ερευνώνται και να εξιχνιάζονται.

ΠΟΥΠΟΥΖΑΣ:”Τα στοιχεία που έχουμε δεν δικαιολογούν αυτή τη διαμαρτυρία. Και αδικείται και ο Νομός αλλά και οι αστυνομικοί”

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την απορία του για τον χρόνο της διαμαρτυρίας.”Δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς αιτήματα έχουν οι συγκεκριμένοι διαμαρτυρόμενοι. Δεδομένου ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή ασκείται ένα πλέγμα αστυνόμευσης. Εποχούμενη περιπολία επανδρωμένη και επιχειρησιακές ομάδες. Την περίοδο αυτή, εκτός του τελευταίου τροχαίου, δεν υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο ανησυχίας ή δικαιολογίας της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας”.
Δήλωσε πρόθυμος να κατέβει στον πολιτιστικό σύλλογο και να τους μιλήσει, άλλωστε τους το έχει ήδη προτείνει όπως είπε, και παρά τη χθεσινοβραδυνή τους άρνηση, σήμερα αποδέχτηκαν την πρότασή του, που στοχεύει- μέσω ημερίδας που θα γίνει- να ενημερωθούν για το πως ο καθένας μπορεί να προστατευτεί στη δουλειά του στο σπίτι του, σύμφωνα πάντα και με τις οδηγίες που δίνει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τα μέτρα αυτοπροστασίας.
“Δεν υπάρχει βαριά εγκληματικότητα στην περιοχή, στο Νομό Μεσσηνίας, τα τελευταία 2 χρόνια”. Μέχρι σήμερα έχει φθίνουσα πορεία η εγκληματικότητα στην περιοχή μας”, δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής, ενώ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για παραβατικότητα “άδηλη”, που δεν καταγγέλεται, δήλωσε ότι ο ίδιος μιλά μόνο με πραγματικά γενγονότα και στοιχεία, και δεν μπορεί να κάνει επιχειρησιακό σχεδιασμό όταν κάτι δεν έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία. “Η Αστυνομία δουλεύει με το τι καταγγέλεται”, είπε χαρακτηριστικά.

Οι διαμαρτυρόμενοι αναφέρθηκαν στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε πρόσφατα στην Αιθαία με τον άδικο χαμό του 15χρονου μαθητή. Όπως είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής, πέρυσι είχαμε στο νομό 17 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και 23 το 2017.
“Τα στοιχεία που έχουμε δεν δικαιολογούν αυτή τη διαμαρτυρία. Και αδικείται και ο Νομός αλλά και οι αστυνομικοί”.

Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών,  όπου έφτασαν πεζή οι διαμαρτυρόμενοι, και  επέδωσαν και στον Εισαγγελέα ψήφισμα ενώ στη συνέχεια  αποχώρησαν.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Πουλόπουλος-Μαίρη Περδικέα

To Top