ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαμαρτυρία εμπόρων και επαγγελματιών εστίασης-Κατεβάζουν ρολά κουρεία-κομμωτήρια την Τετάρτη στην Καλαμάτα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ-ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΧΡ.ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ 6

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ε.Β.Ε.Σ. Νομού Μεσσηνίας Γιώργος Καπερώνης, η εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Μαρία Ασημακοπούλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης Γιώργος Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Νίκος Μαλαπέτσας και η Πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων και Κομμωτών Μεσσηνίας Κέλλυ Φερέτου, με θέμα την συμμετοχή τους στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης, που θα γίνει την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022. Από τους συμμετέχοντες μόνο οι Κουρείς και οι Κομμωτές έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ οι υπόλοιποι φορείς και σύλλογοι θα συγκεντρωθούν κάτω από το παλιό Επιμελητήριο στην οδό Αριστομένους και Χρ. Κουμάντου στις 10 το πρωί.

Oι τοποθετήσεις των εκπροσώπων που συμμετείχαν στην συνέντευξη

Τα αιτήματα του κλάδου της Εστίασης:

 Πλαφόν στις τιμές ενέργειας και ειδικών φόρων κατανάλωσης.
 Πάγωμα οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
 Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για τη συγκράτηση
των θέσεων εργασίας.
 Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών .
 Πάγωμα αυξήσεων ενοικίων.
 Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών .
 Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

Απεργία της ΓΣΕΕ
Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη 6 Απριλίου έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, να μετάσχουν. Με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», η Συνομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

To Top