Εικαστικά

Tα διαφημιστικά μπάνερ του Δήμου Καλαμάτας έγιναν… τσάντες έργα τέχνης!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας πιστεύοντας στην άξια της κυκλικής οικονομίας και στη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, αναζήτησε τρόπους για την αξιοποίηση των παλιών διαφημιστικών μπάνερ προβολής του Δήμου Καλαμάτας από διάφορες εκδηλώσεις του (π.χ. τουριστική προβολή από εκθέσεις, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, Φεστιβάλ Χορωδιών κ.ά.) για την κατασκευή τσαντών και άλλων χρηστικών αντικειμένων.

Αντικείμενα που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους και δείχνουν να έχουν χάσει κάθε χρηστική αξία, αποκτούν νέα ζωή. Η ενέργεια αυτή στοχεύει στην αξιοποίηση – ανακύκλωση υλικού που η ιδιαίτερη συμβολική και καλλιτεχνική αξία του «μεταφέρεται» στο παραγόμενο προϊόν, συμβάλλοντας θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα ενισχύοντας την αντίληψή μας σε σχέση με την εναλλακτική χρήση υλικών και αντικειμένων που υπάρχουν γύρω μας.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω πρωτοβουλίας του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, δείγμα των οποίων δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την κ. Άννα-Μαρία Νταβουτιάν, θα παρουσιαστεί σε έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο πλαίσιο εκδήλωσης – ημερίδας με θέμα «Κυκλική Οικονομία και Βιο-οικονομία: Από τη θεωρία στην πράξη», που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 6 το απόγευμα, και υλοποιείται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Η Έκθεση θα βρίσκεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου και θα διαρκέσει έως τις 21 Οκτωβρίου 2022.

Tα διαφημιστικά μπάνερ του Δήμου Καλαμάτας έγιναν… τσάντες έργα τέχνης!

Δημοφιλέστερα

To Top