Επί Σκηνής

Διαδικτυακό το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «Στης ελιάς το δάκρυ» από 6 έως 20 Μαρτίου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ-ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΣΤΑΘΗΣ ΓΥΦΤΑΚΗΣ

Αγαπητοί φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και φίλοι των παραμυθιών,

καλησπέρα της αφεντιάς σας!

Όπως λένε οι παλιοί «κάθε κακό έρχεται κρατώντας στο χέρι του κι ένα καλό». Φέτος παρότι δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε όπως θα θέλαμε την συντροφιά μιας αφήγησης, ψάξαμε να βρούμε τρόπους για να μικρύνουμε την απόσταση που μας χωρίζει. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία του 2ου Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «Στης ελιάς το δάκρυ» με έναν διαφορετικό αλλά πολύ ενδιαφέροντα τρόπο…Εξάλλου, τα παραμύθια έβρισκαν πάντα τρόπο να ταξιδεύουν και να προσαρμόζονται σε όλες τις συνθήκες.

Η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σας καλωσορίζουν λοιπόν στο “διαδικτυακό” μας φεστιβάλ!

Το 2ο φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 6 έως και τις 20 Μαρτίου.

Το πρόγραμμά του αναλυτικά έχει ως εξής:

Το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 20:00, θα παρακολουθήσουμε το λαϊκό παραμύθι «Η Σταχταδράχτω», μια από τις δεκάδες Ελληνικές παραλλαγές της Σταχτοπούτας, σε μια σπονδυλωτή αφήγηση από παραμυθάδες της πόλης ενώ στην συνέχεια θα ανακαλύψουμε μαζί με την φιλόλογο και Δόκτορα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Εμμανουέλα Κατρινάκη, τα πολλά πρόσωπα της Σταχτοπούτας στην προφορική παράδοση.

Την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 20:00 , θα γνωρίσουμε τον σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ και θα μιλήσουμε μαζί του για το ντοκιμαντέρ «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί», ενώ στις 20:30 θα παρακολουθήσουμε αυτό το οδοιπορικό καταγραφής μύησης και μνήμης. Γιαγιάδες και παππούδες, λαϊκοί παραμυθάδες από τα χωριά των Τρικάλων, αφηγούνται στον κινηματογραφικό φακό του Βασίλη Λουλέ, παραμύθια του κάμπου και των βουνών. Παραμύθια για πάντα.

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαρτίου στις 20:00, θα συνεχίσουμε με την δράση “Άκου να δεις”. Παραμυθάδες της πόλης μας αφηγούνται -διαδικτυακά- ιστορίες της προφορικής μας παράδοσης ενώ τέλος

Το Σάββατο 20 Μαρτίου τιμούμε την παγκόσμια ημέρα αφήγησης φιλοξενώντας την αγαπημένη μας παραμυθού, Σάσα Βούλγαρη.

Και όπως λεν στα παραμύθια…“είπαμε πολλά και σώνει, ας λαλήσει άλλο αηδόνι”, οπότε σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας με περισσότερες λεπτομέρειες…

Όλες αυτές τις δράσεις θα τις παρακολουθήσετε δωρεάν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Vimeο. Την Πέμπτη 4 Μαρτίου, θα αναρτήσουμε στο facebook του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, όλες τις σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μην σταματάτε να επισκέπτεστε το facebook του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Διαδικτυακό το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «Στης ελιάς το δάκρυ» από 6 έως 20 Μαρτίου
To Top