Μουσική

Διαδικτυακά μαθήματα από Δημοτικό Ωδείο και Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας

Δειλά – δειλά στην αρχή αλλά με περίσσιο ενθουσιασμό στην πορεία, με προτροπή της Δημοτικής Αρχής, οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ξεκίνησαν διαδικτυακά μαθήματα στους μαθητές τους.

Η ανταπόκριση των μαθητών, που αποκλεισμένοι στα σπίτια τους έχουν ανάγκη όσο τίποτα άλλο να διατηρήσουν την επαφή τους με το Ωδείο και την μουσική, είναι συγκινητική.

Σε μήνυμά του ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης αναφέρει: «Αισθάνομαι ειλικρινά την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συναδέλφους καθηγητές για αυτή την πρωτοβουλία και προτρέπω τους γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε πλατφόρμες όπως το Skype, το messanger ή το Viber έτσι ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά δημιουργικές διεξόδους. Άλλωστε η μουσική από μόνη της είναι μια μεγάλη συντροφιά και παρηγοριά, βάλσαμο και ελπίδα για όλο τον κόσμο.

Σύντομα όλα αυτά που ζούμε θα είναι ένα δυσάρεστο παρελθόν και οι ζωές μας θα συνεχίσουν τον δημιουργικό τους δρόμο!

Ας δώσουμε την πρώτη νικηφόρα μάχη απέναντι στον κορωνοϊό και ας μείνουμε κοντά! Ας είναι η μουσική και η “συντροφιά”, η μεγάλη δύναμή μας!»

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Επίσης, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας προκειμένου να εξακολουθήσει να λειτουργεί με ασφάλεια και να επιτελεί το έργο της, εφαρμόζει σε πρώτο στάδιο την ατομική πρόβα εξ αποστάσεως.

Έχουν ορισθεί επικεφαλής σε κάθε οικογένεια οργάνων (ξύλινα-πνευστά-κρουστά) οι οποίοι αναλαμβάνουν την ατομική πρόβα στους μουσικούς της Φιλαρμονικής μέσω διαδικτύου.

Απώτερος σκοπός και μέσω της κατάλληλης τεχνολογίας (λόγω ήχου) είναι η σύνδεση ανά δέκα άτομα ή και του συνόλου για την πραγματοποίηση προβών, ώστε να μην υπάρξει κενό στην προετοιμασία τους.

Διαδικτυακά μαθήματα από Δημοτικό Ωδείο και Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας
To Top