ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η διαδικασία για τις 3.000 μόνιμες θέσεις του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Τη διαδικασία “μονιμοποίησης” συμβασιούχων ανακοίνωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Τη διαδικασία “μονιμοποίησης” συμβασιούχων, αλλά κυριότερα, το πώς θα συσταθούν οι 3.000 μόνιμες θέσεις του «Βοήθεια στο Σπίτι», ανακοίνωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στο OPEN, το πρωί του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, η κα Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι, σε συνεργασία με τους Αλέξη Χαρίτση, Υπουργό Εσωτερικών και Θεανώ Φωτίου, αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα προχωρήσουν στα εξής:

– Στη δημιουργία διάταξης νόμου (θα κατατεθεί στο άμεσο μέλλον), στην οποία μεταξύ άλλων και σε κύριο σημείο του, θα υπάρχει η σύσταση των 3.000 μόνιμων θέσεων του Προγράμματος.

– Δεν θα υπάρξει αυτόματη μετατροπή των εργαζομένων ορισμένου χρόνου του «Βοήθεια στο Σπίτι» σε αορίστου. «Αυτό άλλωστε απαγορεύεται από το Σύνταγμα», αιτιολόγησε.

– Θα υπάρξει Προκήρυξη, κατά την οποία θα υπάρξει η «μέγιστη, προβλεπόμενη μοριοδότηση», για τους ήδη εργαζομένους του «Βοήθεια στο Σπίτι», που θα αναγνωρίζει την προϋπηρεσία τους.

Πηγή

Η διαδικασία για τις 3.000 μόνιμες θέσεις του “Βοήθεια στο Σπίτι”
To Top