Yποδομές

ΔΕΥΑΚ: Υπογράφηκε η σύμβαση για 2 φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 2MW στο Ασπρόχωμα

Ενεργειακή εξοικονόμηση για Βιολογικό Καθαρισμό και εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δήμου

TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και της αναδόχου εταιρείας ZILLION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε., για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία δυο φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 999.50 KWp<Ppv<1 το κάθε ένα, κάνοντας χρήση του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού», προϋπολογισμού 1.736.000 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Βασίλειος Ζιώγος, ενώ ακολούθησε στο γραφείο Δημάρχου, με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Μιχάλη Βασιλειάδη, συζήτηση επί των χρονοδιαγραμμάτων κατασκευής του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον»: «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων» στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Βασιλόπουλος: Ένα ακόμα σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΚ μπαίνει στο δρόμο υλοποίησης”

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Ένα ακόμα σημαντικό έργο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας μπαίνει στο δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για το έργο των δύο μεγάλων Φωτοβολταϊκών Σταθμών, που σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και πλέον συμβασιοποιήθηκε, ανοίγοντας το δρόμο για την κατασκευή του. Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά οφέλη, οικονομικά και περιβαλλοντικά, καθώς με την ολοκλήρωσή του θα μειώσει σημαντικά το κόστος ενέργειας που σήμερα δαπανά η ΔΕΥΑΚ, καλύπτοντας τόσο τον Βιολογικό Καθαρισμό όσο και άλλες ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δήμου μας. Δείχνει δε την κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής, καθώς είναι σύμφωνο με τον σχεδιασμό μας και τα όσα υπηρετούν τους στόχους του Κλιματικού Συμβολαίου της πόλης μας».

ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία δυο φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 999.50 KWp<Ppv<1 το κάθε ένα, κάνοντας χρήση του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού.

Η εγκατάσταση του Φ/Β Σταθμού θα πραγματοποιηθεί στις θέσεις “Ξερολαγκάδα” και “Μουτελάκη” εκτός Σχεδίου Τ.Κ. Ασπροχώματος του Δήμου Καλαμάτας και στόχος είναι η σύνδεση του Φ/Β Σταθμού με το ηλεκτρικό Δίκτυο Μ.Τ. του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. με σκοπό την εξοικονόμηση στα έξοδα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του μηχανισμού Virtual Net-Metering.

Ο ένας ΦΒ σταθμός θα συμψηφίζει εικονικά την εγκατάσταση της ΕΕΛ (Μονάδα Βιολογικού καθαρισμού) και ο δεύτερος θα συμψηφίζει ομοίως επιλεγμένες ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης που βρίσκονται σε διαφορά σημεία του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας.

Οι σταθμοί πρόκειται να χωροθετηθούν σε επίπεδα, ανεξάρτητα, μη γειτονικά, αγροτεμάχια εκτάσεως 17 και 19 στρεμμάτων περίπου που βρίσκονται ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Π.Ε.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Η προμήθεια περιλαμβάνει όλα εκείνα τα υλικά και τις εργασίες που είναι απαραίτητες προκειμένου να μπορούν να τεθούν σε λειτουργία οι υπό προμήθεια Φ/Β Σταθμοί. Επιπλέον περιλαμβάνει όλα εκείνα τα συνοδά έργα και εξοπλισμό που απαιτούνται προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροχρόνια ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τα υπολογισμένα έσοδα από αυτές. Στην προμήθεια περιλαμβάνονται όλα τα μέρη που περιγράφονται στις τεχνικές προδιαγραφές και εκείνα που δεν περιγράφονται αν αποτελούν αναγκαία για τον Ανάδοχο προκειμένου να συνδεθεί ο Φ/Β σταθμός στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Διαβάστε και αυτό:

Νέα εποχή για τον Βιολογικό Καλαμάτας: Εκσυγχρονίζεται και θα παράγει το δικό του ρεύμα-11 εκατ. χρηματοδότηση διεκδικεί η ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Υπογράφηκε η σύμβαση για 2 φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 2MW στο Ασπρόχωμα

Δημοφιλέστερα

To Top