ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΔΕΥΑΚ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού με δέσμευση ποιότητας και ορθής διαχείρισης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΚΩΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 

To 1992 η 22α Μαρτίου καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα του Νερού για να υπενθυμίζει σε όλους ότι το νερό είναι ένας πολύτιμος φυσικός πόρος που εξαντλείται. Επομένως, η ορθολογική και βιώσιμη χρήση του είναι ο μοναδικός δρόμος για τη διασφάλιση των μελλοντικών γενεών.

Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στην αξία του νερού. Πράγματι, το νερό δεν συμβάλλει μόνο στην προστασία της ανθρώπινης υγείας και την ευημερία, αλλά και στην κοινωνική ισότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και σε μια βιώσιμη οικονομία.

Οι υπηρεσίες ύδρευσης συμβάλλουν ολιστικά στη αειφόρο ανάπτυξη διατρέχοντας τους τρεις πυλώνες της δηλαδή την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στα πλαίσια του εορτασμού, η ΔΕΥΑΚ ως υπεύθυνος φορέας διαχειρίσεως του πόσιμου νερού, αλλά και γενικότερα, παρέχει την διαβεβαίωση στους συνδημότες μας, αλλά και σε όλους τους επισκέπτες της πόλεως μας, ότι διασφαλίζει την άριστη ποιότητα του πόσιμου νερού αλλά και την διαχείριση του σε όλα τα επίπεδα σύμφωνα με τις αρμοδιότητες και την περιβαλλοντική νομοθεσία κατά τον καλύτερο τρόπο.

Όλα όσα είπε στη σημερινή συνέντευξη τύπου στο γραφείο του στη ΔΕΥΑΚ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Κώστας Αθανασόπουλος με την παρέμβαση του Διευθυντή Μιχάλη Βασιλειάδη. 

 

 

To Top