ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΥΑΚ: Καθαρά τα νερά κολύμβησης στην Καλαμάτα – Νέα μέτρηση

Κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί, κάθε δεκαπενθήμερο, ελέγχους στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητάς της (από την πίστα καρτ στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια).

ΔΕΥΑΚ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σήμερα η ΔΕΥΑΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα αποτελέσματα μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε πριν από μία εβδομάδα, με τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών ελέγχων του ΠΑΚΟΕ που έβγαζαν ακατάλληλες τρεις παραλίες της Καλαμάτας.

Τα σημερινά αποτελέσματα της ΔΕΥΑΚ θα τα διαβάσουν με ανακούφιση οι δημότες και οι επισκέπτες της Καλαμάτας, αφού είναι αλήθεια ότι είχαν θορυβηθεί, από τα αντικρουόμενα- και αμφισβητίσιμα όπως φάνηκε τελικά- αποτελέσματα των ελέγχων.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΥΑΚ: “Κατά τη μέτρηση του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου (ημερομηνία δειγματοληψίας 13/7/2017) διεπιστώθη από τα ευρήματα των αναλύσεων δειγμάτων από 9 σημεία ότι τα νερά κολύμβησης στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Οι τιμές βρίσκονται πολύ κάτω από τα όρια, όπως φαίνεται στο σχετικό πίνακα.

Πάντως σε αρκετά σημεία κατά μήκος της παραλίας, καθημερινά παρατηρούνται διάφορα φαινόμενα που προκαλούν ανησυχία, είτε αυτά είναι φυσαλίδες, είτε συγκέντρωση πλαγκτόν ή φυκιών.

Τακτικοί έλεγχοι, επίσης, πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, επιβεβαιώνοντας την άριστη ποιότητα των νερών κολύμβησης.

ΔΕΥΑΚ: Καθαρά τα νερά κολύμβησης στην Καλαμάτα – Νέα μέτρηση
To Top