ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΥΑΚ: Η διαμαρτυρία των συμβασιούχων ματαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά το προγραμματισμένο για την Πέμπτη στις 14:00 στο νέο Δημαρχειο, Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, λόγω της παράστασης διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων και συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ. Περίπου 35 άτομα δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει το Συμβούλιο, αφού λήφθηκαν οι παρουσίες και σημειώθηκε απαρτία, λόγω της μη ικανοποίησης όλων των αιτημάτων τους.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος, πήρε τον λόγο και ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος να δώσουν εντολή στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ να μετατρέψει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και στη συνέχεια οι συμβασιούχοι να υποβάλουν νέα αγωγή στο δικαστήριο με τη συνομολόγηση του Δ.Σ. της Επιχείρησης.

Μπεχράκης: “To αίτημα των εργαζομένων είναι δίκαιο”


Αφού έγιναν ορισμένες έντονες λογομαχίες, μετά την τοποθέτηση και του Δημάρχου, μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου Μπασακίδη και του κ.Κουφαλάκου, με εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς.

Ο Παναγιώτης Νίκας μετά την τοποθέτησή του αποχώρησε, και μετά τις τοποθετήσεις της μειοψηφίας που στήριξε τα αιτήματα των συμβασιούχων, το Δημοτικό Συμβούλιο διέκοψε για μια ώρα για να προετοιμαστεί – νομικά κυρίως – ένα κείμενο ψηφίσματος, το οποίο όμως θεωρήθηκε από το Σωματείο ως “ευχολόγιο”.

To Top