ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΥΑΚ: 7.845.905€ οι οφειλές! – Νέες ρυθμίσεις χρεών με δόσεις

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΑΚ – ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΑ 20 ΕΥΡΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΣ – ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ – 450.000 ΕΥΡΩ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συνεχώς αυξάνονται οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΚ όπως αυτό προκύπτει από την χθεσινή ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Κώστας Αθανασόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα ανέφερε πως τα χρέη σήμερα ανέρχονται σε 7.845.905 € έκ των οποίων τις 450.000€ τις οφείλουν σχολικές μονάδες.
Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ πήρε την απόφαση να προχωρήσουν σε ρύθμιση οφειλών για την διευκόλυνση των συνδημοτών μας ξεκινώντας από 12 μέχρι 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό καταβολής 20 € μηνιαίως και με επιτόκιο επιβάρυνσης 0,5%.

Η ένταξη στην ρύθμιση θα γίνεται με αίτηση προς την ΔΕΥΑΚ την οποία θα λάβουν οι καταναλωτές μέσα στο φάκελο του λογαριασμού το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο της διαφύλαξης των συμφερόντων της εταιρείας αποφασίστηκε η εγγύηση 100 € σε νέους καταναλωτές και ειδικά σε όσους είναι ενοικιαστές, αφού παρατηρείται το φαινόμενο να φεύγουν και να αφήνουν πίσω τους χρέη τα οποία δεν αναγνωρίζουν οι ιδιοκτήτες.
Τέλος θεσπίστηκε 1 € έκπτωση σε όσους πληρώνουν ηλεκτρονικά το λογαριασμό τους ενώ ο κ.Αθανασόπουλος επεσήμανε πως με την αποχώρηση εργαζομένων υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης στο βιολογικό καθαρισμό.

To Top