ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΥΑΚ: 35% έκπτωση στα νέα υδρόμετρα- Κάθε 3 μήνες στο εξής οι λογαριασμοί νερού

ΚΑΘΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Φθηνότερα κατά 35% θα μπορούν πλέον οι δημότες Καλαμάτας να πληρώνουν την τοποθέτηση νέων υδρομέτρων για παροχή νερού.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος, επισημαίνοντας ότι η σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Η μείωση της τιμής τοποθέτησης νέων υδρομέτρων ½ ίντσας, έχει ως εξής:

• Στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, δηλαδή εντός πόλης Καλαμάτας, από 379,83 ευρώ σε 250 ευρώ πλέον ΦΠΑ

• Στις ΔΕ Άριος, Αρφαρών, Θουρίας και Καλαμάτας εκτός πόλης, από 344,96 ευρώ σε 220 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Όπως επεσήμανε ο Δημήτρης Βεργόπουλος, η μείωση στις τιμές των νέων υδρομέτρων εντάσσεται στη νέα κοινωνική πολιτική της Δημοτικής Επιχείρησης, μειώνοντας το κόστος για τους πολίτες, ώστε να αποφεύγονται και φαινόμενα νεροκλοπών, που σημειώνονται σε κάποιες περιπτώσεις στις οποίες έχει αφαιρεθεί το υδρόμετρο λόγω οφειλών.

ΣΕ 3 ΔΟΣΕΙΣ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΩΝ

Όπως εξήγησε, η εξόφληση του κόστους του νέου υδρομέτρου, θα γίνει σε 3 δόσεις, με την πληρωμή του 50% του ποσού μαζί με την ολοκλήρωση της αίτησης, και στη συνέχεια το υπόλοιπο ποσό σε 2 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ Η ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κάθε τρεις μήνες θα γίνεται στο εξής η υδρομέτρηση από τη ΔΕΥΑΚ στα υδρόμετρα εντός του Δήμου Καλαμάτας. Μέχρι σήμερα η μέτρηση γινόταν ανά 2 μήνες και εκδίδονταν ανά δίμηνο ο λογαριασμός. Στο εξής, μετά και από σχετική απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ, οι λογαριασμοί θα εκδίδονται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Βεβαίως, μέσω του e-bill μπορεί κάποιος δημότης να πληρώσει και έναντι ένα ποσό του λογαριασμού του.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ 1.500 ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ e-bill

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών να εγγραφούν στο e-bill, ώστε να έχουν πρόσβαση ηλεκτρονικά στον λογαριασμό νερού τους.
Μπαίνοντας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, https://www.deyakal.gr μπορούν να εγγραφούν και να έχουν 24ωρη,άμεση πρόσβαση στον λογαριασμό νερού τους.
Μάλιστα, ήδη από το πρώτο διάστημα-μέσα Μαΐου- που ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση του e-bill από τη ΔΕΥΑΚ, πολλοί μπήκαν στην πλατφόρμα να ενημερωθούν και ήδη έχουν εγγραφεί 1.500 πολίτες!

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτό:

Νέα εποχή με το e-bill εγκαινιάζει η ΔΕΥΑΚ

To Top