Παιδί

ΔΕΥΑ Μεσσήνης: “Ο Ρούλης ο Νερούλης”-200 χρώματα Ελευθερίας

Οι περιπέτειες του Ρούλη του Νερούλη, του γνωστού ήρωα του μεσσηνιακού κόμικ, συνεχίζονται αυτή τη φορά στο Πολεμικό Μουσείο όπου μαθαίνει την Ιστορία μας και τα γεγονότα που οδήγησαν στην Επανάσταση του 1821 και της απελευθέρωσης της πατρίδας μας από τον τουρκικό ζυγό. Σε 33 σελίδες ξεδιπλώνεται η ιστορία μας, οι ήρωες του 1821, οι μάχες για την Ελευθερία, και τα παιδιά μαθαίνουν τα σημαντικότερα γεγονότα και τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν πρωταρχικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821. Το σενάριο και την εικονογράφηση έχει κάνει ο Φώτης Φωτίου.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Μεσσήνης τιμά τους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία

Το παραμύθι μας μπορείτε να το ξεφυλλίσετε στο παρακάτω link.

https://deyamessinis.gr/…/200%20years%20of%20freedom…

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Δημήτρης Λεμπέσης: “Πριν από 200 χρόνια, για μια ακόμη φορά στη μακραίωνη ιστορία τους, οι Έλληνες όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη βαρβαρότητα και έστρεψαν το βλέμμα τους στον ουρανό. Σ’ αυτόν το μοναδικό ουρανό, κάτω από τον οποίο, γεννήθηκαν η Ελευθερία και η Δημοκρατία, οι Έλληνες κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν άλλο τρόπο ζωής, με ακρογωνιαίους λίθους τον σεβασμό, τον ανταγωνισμό, την αμφισβήτηση και την έξοδο από το Εγώ.

Ό,τι και να καθρεφτιζόταν στα μάτια των επαναστατημένων Ελλήνων της εποχής, ένα είναι σίγουρο. Ο θάνατος ήταν πολύ λίγος για να τους στερήσει την Ελευθερία τους”.

ΔΕΥΑ Μεσσήνης: “Ο Ρούλης ο Νερούλης”-200 χρώματα Ελευθερίας
To Top