ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ: Στο επίκεντρο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού οι νέοι – Μέτρα για όλη την κοινωνία

«Στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Και φυσικά θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου

“Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί τη συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική επάνοδό μας στην πληρότητα του βίου, οικονομικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και ευρύτερα πολιτισμικού», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Δεκαεννιά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και παρότι ο ιός επιμένει είμαστε σε θέση να ανοίξουμε βήμα. Είμαστε σε θέση να το πράξουμε γιατί με σχεδιασμό και σώφρονες επιλογές κρατήσαμε τη χώρα υγειονομικά, οικονομικά και κοινωνικά όρθια.

Με πολιτικές ενίσχυσης του ΕΣΥ και στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Τώρα με πολιτικές και πυρήνα το ΕΣΥ, τον εμβολιασμό και το αρτιότερο κράτος μπορούμε να περιορίσουμε περαιτέρω την πανδημία και να καταφάσκουμε στη ζωή. Η πορεία στο επόμενο διάστημα δεν θα είναι ανέφελη. Η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις και οι αναταράξεις προκαλούν ανησυχία στους πολίτες.

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις ανησυχίες, τα προβλήματα αλλά και στις προσδοκίες της ζώσας κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ο πρωθυπουργός «θα απαντήσει έχοντας ως παρακαταθήκη όσα πετύχαμε, στο εισόδημα, στις εξαγωγές, στις επενδύσεις, στις θέσεις απασχόλησης που δημιουργήθηκαν, στις δουλειές που άνοιξαν. Όλα αυτά δεν είναι μια επίκληση αυταρέσκειας. Είναι η απόδειξη ότι με την πολιτική, το σχέδιο, τις μεταρρυθμίσεις μας, μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες προόδου και προκοπής που αξίζουν στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Και φυσικά θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας. Στόχος είναι τα πλεονεκτήματα και το όφελος από μια Ελλάδα που αλλάζει και αναπτύσσεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς να φθάσουν σε όλους με δικαιοσύνη και ταχύτητα. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία που στηρίζεται στα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Με ευαισθησία, με ανθρωπιά, με λογική και σύνεση προχωράμε σταθερά στην Ελλάδα της επόμενης μέρας και οι πολίτες ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μείνει πίσω».

Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός αρχικά θα εξηγήσει ότι δεν πρόκειται για παροχές που υπονομεύουν την οικονομική ανάπτυξη, αλλά αντίθετα για το αποτέλεσμα της ως τώρα σημαντικής ανάπτυξης της οικονομίας. Στο «καλάθι» που συζητούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου έως τα μέσα της εβδομάδας υπήρχαν:

Το πάγωμα της εισφοράς αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες – Οριστικό τέλος της εισφοράς το 2023, καθώς και του τέλους επιτηδεύματος και του συμπληρωματικού φόρου ακινήτων.
Παράταση για ακόμη έναν χρόνο των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών (3% για την κύρια ασφάλιση και 0,5% για τη επικουρική).
Νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 24% στο 22% ή και στο 20%.
Μείωση φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 11% για 5 ή 7 χρόνια, για τις επιχειρήσεις που θα συγχωνευθούν.
Στοχευμένες ελαφρύνσεις για όσους πλήττονται ακόμα από την πανδημία.
Νέα τρίμηνη παράταση στην επιδότηση στεγαστικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα».
Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλα τα ακίνητα κατά 8% μεσοσταθμικά, και ίσως μεγαλύτερη μείωση για τους έχοντες μικρές ιδιοκτησίες.
Μειώσεις χρεώσεων στην ενέργεια ως αντιστάθμισμα στις μεγάλες αυξήσεις που παρατηρούνται διεθνώς.
Διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές ή και νέα μείωσή του (για τους ίδιους λόγους).
Μείωση ΦΠΑ στα τουριστικά πακέτα, διατήρηση της μείωσης ΦΠΑ στο 13% σε όλη την εστίαση (πλην των αλκοολούχων ποτών).

ΔΕΘ: Στο επίκεντρο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού οι νέοι – Μέτρα για όλη την κοινωνία
To Top