Υγεία

Δερμιτζάκης: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη- Ανοίξτε τα όλα – Βγάλτε τον κόσμο έξω

Παρέμβαση -σοκ στο facebook έκανε ο καθηγητής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης την ώρα που εξελισσόταν από το υπουργείο Υγείας η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου με τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια στο βήμα.

Ο καθηγητής ήταν σαφής ζητώντας να ανοίξουν τα πάντα και να βγάλουμε τον κόσμο από το σπίτι, σε χώρους καλά αεριζόμενους και να αναστείλουμε όλους τους περιορισμούς μετακινήσεων και άθλησης ώστε όλοι να βγουν από το σπίτι όπου συνεχίζεται επιθετική η ενδοοικογενειακή μετάδοση.

Η επαναστατική πρόταση του κ. Δερμιτζάκη έρχεται να ταράξει τα νερά όχι μόνο στη χώρα μας αλλά πανευρωπαϊκά όπου άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, αντί να ανοίξουν, συζητούν να κλείσουν δραστηριότητες όπως είναι τα σχολεία. Η Ελλάδα, είναι δε γνωστό ότι εφάρμοσε το πιο αυστηρό lockdown το οποίο ίσως να είχε αποτελέσματα αν είχε τηρηθεί, αλλά αυτό δεν συνέβη για πολλούς λόγους, κυρίως όμως επειδή κουράστηκε ο κόσμος από την συνεχή ισχύ του.

Διαβάστε παρακάτω την ακριβή δήλωση του καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη:

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη. Η μόνη λύση είναι η μεταφορά όλων των πολιτών και των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους! Σχολεία, εργασία, κοινωνικές επαφές, λιανικό εμπόριο, έξω ή σε συνεχώς αεριζόμενους χώρους με ανοιχτά παράθυρα.

Ανοίξτε την Εστίαση. Ανοίξτε την εστίαση έξω. Επίσης, αναστολή όλων των απαγορεύσεων-μετακινήσεων, ώστε ο  κόσμος να μοιραστεί σε πάρκα για αναψυχή και άθληση. Τέλος, βάλτε υποδομές σε πάρκα (μικροπωλητές με φαγητό, καφέ κτλ), ώστε να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να μείνει πολλή ώρα έξω σε πάρκα.

Φορέστε πουλόβερ, μπουφάν, παλτό, ρούχα του σκι, και ο,τι άλλο χρειάζεται για να αντέξετε το κρύο.

Και φυσικά μάσκα παντού και πάντα!

Δε βλέπω άλλη λύση”

πηγή:ieidiseis.gr

Δερμιτζάκης: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη- Ανοίξτε τα όλα – Βγάλτε τον κόσμο έξω
To Top