ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δερμιτζάκης: Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα

«Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα. Πρέπει να μειώσουμε πολύ σοβαρά τα κρούσματα. Δεν είναι λύση το να απαγορεύουμε δραστηριότητες. Πρέπει να μπούμε στον χειμώνα με λιγότερα κρούσματα» είπε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο κ. Δερμιτζάκης είπε ότι υπήρξε πρόβλημα στη διαχείριση του δεύτερου κύματος κορονοϊού.

«Χάθηκε η επαφή με όσους παίρνουν τις αποφάσεις με όσους πρέπει να τις στηρίξουν. Η πολιτεία προσπαθεί να κάνει μικροδιαχείριση στα περίπτερα, στην ώρα, το οποίο λειτουργεί όταν έχουμε πρωτόκολλα σταθερά, δεν λειτουργεί όταν μιλάμε για έκτακτα μέτρα» είπε μιλώντας στο Open.


17.444 τα κρούσματα στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας, με τους θανάτους συνολικά να φτάνουν τους 379

Και πρόσθεσε: «Η πολιτική έπρεπε να είναι περισσότερο συνολική, κάτι μεγάλο, βαρύ πχ έντονη τηλεργασία σε μεγάλα ποσοστά, μάσκες παντού, κάτι που είναι εύκολο για τον πολίτη να τηρήσει. Ο πολίτης μπερδεύεται με τις διαφορετικές απόψεις».

«Είμαστε σε κρίσιμο σημείο. Η Αθήνα δεν έχει ελεγχθεί ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τσεχία: 1.305 κρούσματα σε μια μέρα

Με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων παγκοσμίως είναι αντιμέτωπη αύτη την περίοδο η Τσεχία, όπου οι αρχές ανακοίνωσαν 1.305 νέα κρούσματα κορονοϊού χθες Κυριακή και 15 θανάτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

O αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν μικρότερος από αυτόν του Σαββάτου, όταν είχαν καταγραφεί 1.985 νέες μολύνσεις, αλλά πάνω από τις 985 μολύνσεις του προηγούμενου Σαββάτου.

Συνολικά στην Τσεχία –μια χώρα με πληθυσμό 10,7 εκατομμυρίων ανθρώπων– έχουν μολυνθεί από κορονοϊό 64.597 άνθρωποι και 606 έχουν πεθάνει, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC), τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Τσεχία είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη, μετά την Ισπανία, σε αριθμό κρουσμάτων ανάλογα με τον πληθυσμό της.

πηγή:

Δερμιτζάκης: Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα

To Top