ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Δεν θα επιτρέψουμε τα υγρά απόβλητα της Μαραθόλακκας να μεταφερθούν στον Βιολογικό”

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ

“Το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Λαϊκής συσπείρωσης, δηλώνει ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι, δεν θα επιτρέψει να μεταφερθούν τα υγρά απόβλητα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Μαραθόλακας στο Βιολογικό Καθαρισμό.
Τα συγκεκριμένα λύματα από μετρήσεις που γνωρίζουμε, φέρουν c.o.d από 9.250-55.000, τη στιγμή που ο Βιολογικός μπορεί να δεχτεί από βοθρολύματα c.o.d από 1.000-3.000. Τα συγκεκριμένα λύματα καταστρέφουν τη βιομάζα κι έχει σαν αποτέλεσμα τα λύματα να καταλήγουν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα.
Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, διά του εκπροσώπου μας, προειδοποιήσαμε τη Διοίκηση να μην το επιχειρήσει γιατί θα μας βρει αντιμέτωπους.
Η επιστήμη και η τεχνολογία έχει δώσει λύσεις. Μόνο που αυτές κοστίζουν. Καλούμε σωματεία και φορείς να αντιδράσουν, ώστε να αποτρέψουμε τους όποιους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής πού θα έχει ως αποτέλεσμα την μόλυνση του περιβάλλοντος. Να αναλάβει ο εργολάβος της διαχείρισης των απορριμμάτων, το κόστος της μεταφοράς των λυμάτων σε αδειοδοτημένες μονάδες επεξεργασίας αυτών των λυμάτων και να μην τα εναποθέτει ούτε στο Ταΰγετο ούτε στα ρέματα και τα ποτάμια και φυσικά ούτε στον Βιολογικό”.

“Δεν θα επιτρέψουμε τα υγρά απόβλητα της Μαραθόλακκας να μεταφερθούν στον Βιολογικό”
To Top