ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις” απαντά το Υπουργείο στον Λαμπρόπουλο για το Στρατόπεδο

“Το Γενικό Επιτελείο Στρατού επανεξετάζει συνολικά και σε ρεαλιστική βάση τη λειτουργία των υφιστάμενων δομών…στο πλαίσιο προσπάθειας για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του Στρατού Ξηράς και των Ενόπλων Δυνάμεων”, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλο

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ

ΚΟΙΝ.: Βουλευτή κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο ΥΠΕΘΑ / Γραφείο ΥΕΘΑ ΥΠΕΘΑ / Γραφείο ΥΦΕΘΑ ΥΠΕΘΑ / Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ / ΓΝΠ / ΤΚΕ.

ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 891/25-09-2019 της Βουλής των Ελλήνων.

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με τη λειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού ως Κ.Ε.Ν. σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:
Η αναδιοργάνωση του Στρατού Ξηράς εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια βελτίωσης της υφιστάμενης οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων, τα οποία επέτεινε η δυσχερής οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών, διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, μέσων και υποδομών.

Στο προαναφερθέν πλαίσιο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού επανεξετάζει συνολικά και σε ρεαλιστική βάση τη λειτουργία των υφιστάμενων δομών, Μονάδων και Υπηρεσιών του ΣΞ, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τις προβλέψεις των σχετικών θεσμικών κειμένων, όπως η Πολιτική Εθνικής Άμυνας και η Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική, σχετικά με τις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις ασφάλειας.

Ως πρώτη προτεραιότητα έχει τεθεί η αύξηση της στελέχωσης των Μονάδων μας, η επιτάχυνση της διαδικασίας λήψης απόφασης, η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και η βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων μας.

Κατόπιν των παραπάνω, ο χειρισμός του εν λόγω θέματος, μεταξύ των οποίων και η λειτουργία του 9 ΣΠ, εξετάζεται στο πλαίσιο προσπάθειας για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του ΣΞ και των Ενόπλων Δυνάμεων, εν γένει, η οποία μελετάται την παρούσα περίοδο, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

“Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις” απαντά το Υπουργείο στον Λαμπρόπουλο για το Στρατόπεδο
To Top