Παιδί

Δείτε σε ποια Δημοτικά της Καλαμάτας παρέχεται μεσημεριανό γεύμα στα παιδιά

Σίτιση των μαθητών Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας από τον Δήμο και το Υπουργείο Παιδείας

"Ο Δήμος Καλαμάτας καλύπτει με κολατσιό περίπου 500 μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από οικογένειες που έχουν ανάγκη. Η επιτυχημένη αυτή παρέμβαση, με τον ορθό παιδαγωγικά τρόπο, πραγματοποιείται επί 4 χρόνια με δαπάνες από τον Δημοτικό Προϋπολογισμό",επισημαίνεται από τη Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι, επειδή το Υπουργείο Παιδείας, μέσω δικού του προγράμματος και πόρων, παρέχει από 8 Ιανουαρίου 2018 σίτιση (ένα γεύμα ημερησίως) σε 362 μαθητές, ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί σε ανακατανομή των παρεχόμενων μερίδων δεκατιανού για την κάλυψη παιδιών, που φοιτούν σε σχολεία εκτός προγράμματος παροχής γεύματος, αλλά και σε Γυμνάσια.
Σχετικές οδηγίες έδωσε ο Δήμαρχος, στο πλαίσιο σύσκεψης σήμερα Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, οι οποίες θα ενσωματωθούν στο νέο διαγωνισμό για προμήθεια δεκατιανού εκ μέρους του Δήμου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Να επισημάνουμε ότι το πρόγραμμα σίτισης του Υπουργείου Παιδείας "Σχολικά Γεύματα", αφορά τη σίτιση μαθητών δημοτικών σχολείων-ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση- και παρέχει σε καθημερινή βάση ζεστό φαγητό, σαλάτα και ψωμί σε πλαστικούς περιέκτες μιας χρήσης, κλεισμένα αεροστεγώς. Τα γεύματα είναι διαφορετικά κάθε ημέρα, ενώ το διαιτολόγιο διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή. Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και επεκτείνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα. Απευθύνεται σε όλους τους μαθητές εφόσον ενυπόγραφα το επιθυμούν.

Δείτε τα σχολεία της Καλαμάτας που το Υπουργείο Παιδείας παρέχει μεσημεριανό γεύμα:

Ενδεικτικά παραθέτουμε το μενού σύμφωνα με το Υπουργείο:Δείτε σε ποια Δημοτικά της Καλαμάτας παρέχεται μεσημεριανό γεύμα στα παιδιά

Δημοφιλέστερα

To Top