ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι των επιβατών που γυρίζουν από τα νησιά

Ήδη σε Πειραιά και Ραφήνα, έχουν ξεκινήσει δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ η αστυνομία επιβλέπει την τήρηση των μέτρων που πρέπει να εφαρμόζονται

Έντονος είναι ο προβληματισμός, σε ειδικούς και κυβέρνηση για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί την ερχόμενη εβδομάδα σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς αναμένεται να επιστρέψουν οι εκδρομείς του Αυγούστου στα αστικά κέντρα.

Ήδη σε Πειραιά και Ραφήνα, έχουν ξεκινήσει δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ η αστυνομία επιβλέπει την τήρηση των μέτρων που πρέπει να εφαρμόζονται.

Στον Πειραιά βρίσκεται η Κατερίνα Νώντα με την κάμερα του MEGA και καταγράφει την κατάσταση.
Έτσι, δειγματοληπτικά τεστ κοροναϊού πραγματοποιούν από σήμερα το πρωί κλιμάκια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφέρεια Αττικής σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους και επιθυμούν να εξεταστούν. Επίσης όλοι οι επιβάτες θερμομετρούνται.

Έκκληση κάνουν άλλωστε οι υγειονομικές αρχές για μεγάλη προσοχή αλλά και εθελοντικού τύπου καραντίνα επτά ημερών για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους με χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και αποφυγή επαφής με ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, οι στοχευμένες δράσεις αποσκοπούν στην αναχαίτιση της επιδημιολογικής «έκρηξης» που παρατηρείται.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα λιμάνια – «Η μάσκα απαραίτητη όσο ποτέ» (video)

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι των επιβατών που γυρίζουν από τα νησιά
To Top