ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Δωρεάν πάγιο για όλους, εκπτώσεις στα τιμολόγια και νέες υπηρεσίες

Ένα νέο εκπτωτικό πακέτο για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και νέες υπηρεσίες ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε σήμερα για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης σημείωσε ότι «μετά τα πολύ ενθαρρυντικά οικονομικά μας αποτελέσματα, μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ακόμα ένα νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πελάτες μας, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να πιέζονται λόγω της πανδημίας».

Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου και έως τις 31 Δεκεμβρίου ισχύουν τα εξής:

-Δωρεάν πάγιο για όλους,

Επιπλέον Έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες,

-Έκπτωση 8% σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις με καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh,

Διπλασιασμός της έκπτωσης στους πελάτες e-bill, που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, από 5 σε 10 ευρώ.

Ο κ. Στάσσης ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών μας θα γίνεται δωρεάν σε ένα νέο νούμερο το 800-900-1000. Επιπλέον, 24 καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα λειτουργούν από σήμερα με διευρυμένο ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ενώ συνολικά σε 74 καταστήματα, η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει με ραντεβού, χωρίς αναμονή.

«Αν πριν ένα χρόνο έλεγε κάποιος ότι σήμερα μια σειρά από συναλλαγές θα γίνονταν από το τηλεφωνικό κέντρο ή μέσω τσατ, οι περισσότεροι θα δυσπιστούσαν. Το ίδιο θα δυσπιστούσαν αν τους λέγαμε ότι πολλά καταστήματα θα λειτουργούν και απόγευμα και πολλές συναλλαγές θα γίνονταν με ραντεβού. Κι όμως, τα κάναμε πράξη», ανέφερε ο επικεφαλής της επιχείρησης.

Αναφερόμενος στο επιχειρηματικό πλάνο, τόνισε ότι στόχος, είναι το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στις ΑΠΕ, από 2% σήμερα να φτάσει κοντά στο 20% το 2024.

«Για το λόγο αυτό προχωρούμε σε μεγάλες διεθνείς επενδυτικές συμφωνίες και συνεργασίες, ούτως ώστε από ουραγός στις ΑΠΕ να γίνουμε κινητήρια δύναμη της πράσινης ενέργειας στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε κατά πολύ την ισχύ του 1GW μέχρι το 2023 μέσα από μία δεξαμενή έργων συνολικής ισχύος περίπου 6GW. Ενδεικτικά, έχουμε ήδη ξεκινήσει την κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων στην Πτολεμαΐδα ισχύος 30MW, είμαστε κοντά στην επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή και του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των 200MW στην ίδια περιοχή, ενώ και στην Μεγαλόπολη είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή 50MW φωτοβολταϊκών», τόνισε ο κ. Στάσσης.

Στους στόχους περιλαμβάνονται ακόμη η εγκατάσταση άμεσα στην 1.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ελλάδα και περίπου 10.000 μεσοπρόθεσμα αλλά και η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής, με την εισαγωγή έξυπνων μετρητών, συστημάτων αυτοματοποίησης και κεντρικής διαχείρισης, συστημάτων GIS / Scada, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν στο μέλλον.

Το νέο λογότυπο

Με σύνθημα «ένας νέος κύκλος ξεκινά στη ΔΕΗ» πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του νέου λογότυπου της επιχείρησης. Πρόκειται για το νέο σήμα που θα αντικαταστήσει τον παραδοσιακό γνωστό κύκλο που περικλείει το όνομα ΔΕΗ, που επί δεκαετίες αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν για τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας. «Αυτός ο κύκλος που παραπέμπει στην αέναη κίνηση, πρέπει να είναι ένα με το μέλλον. Γιατί το μέλλον της ΔΕΗ της ανήκει. Μας ανήκει!».

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, δίνοντας το συμβολισμό του νέου λογότυπου και συμπλήρωσε: «Πριν από 70 χρόνια, η δημιουργία της ΔΕΗ υπήρξε ένα μικρό θαύμα για τη χώρα μας.

Με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Ελλάδας, καταφέραμε και πετύχαμε τη δική μας αυτονομία. Φέραμε τον ηλεκτρισμό στο τελευταίο χωριό της πατρίδας μας. Στάθηκε η ΔΕΗ καθοριστικός πυλώνας για την εθνική προκοπή. Η ΔΕΗ γιορτάζει τα γενέθλιά της αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες της.

Νέες μειώσεις – νέες εκπτώσεις για όλους τους καταναλωτές, ειδικά για τους πιο ευάλωτους. Προσφέροντας ταυτόχρονα για τον τόπο ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα. Και όλα αυτά αποτυπώνονται στο νέο λογότυπο της ΔΕΗ».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός: «Μέσα σε 14 μήνες, η ΔΕΗ,  η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση βρέθηκε από το χείλος της χρεοκοπίας στην λειτουργική κερδοφορία. Τα έκτακτα μέτρα που κληθήκαμε να πάρουμε έσωσαν την εταιρία από την κατάρρευση.

Σε μία οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο. Μπορεί μια δημόσια επιχείρηση να εκσυγχρονιστεί αρκεί να υπάρχει σχέδιο. Η ΔΕΗ μετατρέπεται με γοργά βήματα σε μία δυναμική ανταγωνιστική εταιρία. Υπάρχει και το βλέμμα στο μέλλον με τη δραματική, ταχύτατη στροφή από τα ρυπογόνα και ζημιογόνα μέσα στις καθαρές και φθηνές πηγές ενέργειας. Εκκρεμούν πάνω από 14.000 αιτήσεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες».

ΔΕΗ: Δωρεάν πάγιο για όλους, εκπτώσεις στα τιμολόγια και νέες υπηρεσίες
To Top